Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Anglijos karaliaus Ričardo III palaikų ieškantys archeologai rado žmogaus kaulų

Didžiosios Britanijos archeologai, ieškantys dingusio Anglijos karaliaus Ričardo III kapo, trečiadienį paskelbė aptikę žmogaus kaulų, kasinėdami vienoje automobilių aikštelėje centrinėje Anglijoje.
Anglijos karalius Ričardas III
Anglijos karalius Ričardas III
Temos: 1 Palaikai

Lesterio universiteto tyrėjai išsiuntė rastus palaikus DNR tyrimui, siekiant nustatyti, ar jie priklauso karaliui Ričardui, valdžiusiam Angliją 1483–1485 metais.

Mokslininkų grupė, kuri tris savaites kasinėjo vieną automobilių aikštelę Lesterio miesto centre, planuoja atskleisti daugiau detalių apie savo atradimą per spaudos konferenciją vėliau trečiadienį.

„Tai, ką suradome, yra išties nuostabu, ir šiandien paskelbsime pasauliui, kad karaliaus Ričardo III paieškose įvyko naujas dramatiškas posūkis“, – pareiškė Lesterio universiteto tyrėjas Richardas Tayloras.

Ričardas III, mūsų dienomis pasauliui geriausiai žinomas kaip piktadarys iš vienos Williamo Shakespeare'o pjesės, tikriausiai buvo palaidotas Lesterio pranciškonų vienuolyne po savo žūties Bosvorto mūšyje 1485 metais.

Per šiuos kasinėjimus jau buvo atidengta dalis vienuolyno, kuris buvo sugriautas XVI amžiaus 4-ame dešimtmetyje, liekanų.

Tyrėjai naudojo geofizinių tyrimų įrangą, ieškodami automobilių stovėjimo aikštelėje tinkamiausių vietų kasinėjimams pradėti.

„Išsiuntėme palaikus į laboratoriją analizei. DNR tyrimas truks 8–12 savaičių, o palaikai analizuojami jau dabar, – aiškino R.Tayloras. – Tai jaudinantis atradimas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius