-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie šimtmečio atradimą prabilę Lenkijos archeologai prašo pinigų – stinga lėšų atkasti plėšikų nepaliestą Egipto faraono kapą

Prieš kelias dienas Lenkijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad šalies archeologai aptiko nepažeistą Egipto faraono kapą, iki jo belikęs apie 30 metrų uolų ir akmenų sluoksnis. Tačiau norint darbus pabaigti, būtina gauti lėšų. Archeologinės misijos Egipto Deir el-Bahri nariai išplatino kreipimąsi, kuriame prašoma paremti finansiškai jų darbus.
Lenkijos archeologai dirba Egipte, Deir el-Bahri
Lenkijos archeologai dirba Egipte, Deir el-Bahri / Kamilio Zacherto/Varšuvos universiteto Archeologijos instituto misijos Deir el-Bahri nuotr.

Lenkų archeologai iš Varšuvos universiteto Archeologijos instituto jau 14 metų dirba Tėbuose (Egiptas), ten esančiame Deir el-Bahri archeologiniame komplekse. Kaip tik čia ir aptiktas puikiai išlikęs, plėšikų nepaliestas kapas. 

Nuo vietos, kurioje, kaip mano archeologai, yra kapas, juos skiria apie 30 metrų – norint jį pasiekti prireiks dirbti ne vieną mėnesį. 2014-aisiais mokslininkai pasiryžę dirbti nuo sausio iki gegužės ir grįžti rudenį, nes Egipto vasara per karšta kasinėjimams. Vis dėlto tikimasi, kad atverti kapą pavyks dar žiemą. 

Tačiau tam reikia 60 tūkst. zlotų (beveik 50 tūkst. Lt). Norintys padėti lenkų archeologams Egipte socialiniame tinkle „Facebook“ raginami paaukoti pinigų. Nurodomos Egipto mėgėjų asociacijos „Herhor“ banko sąskaitos bei elektroninio pašto adresas, kuriuo galima gauti išsamesnę informaciją.

Jeigu archeologų žinios pasitvirtins, tai bus didžiausias archeologinis atradimas per pastaruosius 90 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius