Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bulgarijos archeologai rado gilios senovės lobį

Bulgarijos archeologai šiaurės rytinėje šalies dalyje rado 4 a. pr. Kr. pabaigos – 3 a. pr. Kr. pradžios juvelyrinių aukso dirbinių lobį, ketvirtadienį pranešė ekspedicijos vadovė.
Skrynia su monetyomis
Asociatyvinė nuotr.: skrynia su monetomis / 123rf.com
Temos: 1 Bulgarija

„Trakiško piliakalnio viršutiniame sluoksnyje radome medinę skrynią, į kurią buvo sudėti sudegę kaulai ir išskirtinės ritualinės dovanos, suvyniotos į auksu apaustą audinį“, – sakė Diana Gergorova naujienų agentūrai AFP.

Netoli Sveštarų gyvenvietės rastame lobyje yra auksinė tiara su išraižytomis liūto ir kitų gyvūnų galvomis, apyrankės, žiedas ir auksinė žirgo puošmena. Visa tai iškasta per naktį, sakė archeologė.

Manoma, kad šie daiktai galėjo priklausyti trakiškai getų genčiai, kuri garsėjo savo auksakaliais ir apsigyveno nuo Kaukazo iki pietvakarių Europos nusidriekusioje teritorijoje, ir kurią iki šiol gaubia paslapties šydas.

Getų gentis šiame regione gyveno nuo antrojo tūkstantmečio pr.Kr. iki 3-iojo mūsų eros šimtmečio. 1982 metas Sveštaruose rasta įspūdinga kapavietė įtraukta tarp UNESCO saugumo pasaulio paveldo objektų.

D.Gergorova ir jos kolegos per archeologinius kasinėjimus nuo 1992 iki 1996 metų šioje vietovėje rado kapą su dviem dorėninio stiliaus kolonomis, arklio griaučius ir medį, kuris pagal genties laidojimo papročius buvo palaidotas kartu su mirusiuoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius