-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buriuotojų kelionė į Šventąją Žemę primins istoriją ir skleis žinias apie Lietuvą

Trečiadienį Vilniaus savivaldybėje buvo pristatyta Lietuvos Nepriklausomybės 20-ečio jubiliejui skirta buriuotojų ekspedicija pavadinimu „Gold of Lithuania 2010“ į Izraelį, Šventąją Žemę. Tikimasi, kad liepos 3 dieną startuosianti ekspedicija primins Viduržemio jūros miestams mūsų šalies istorinį ir kultūrinį gyvenimą, stiprins diplomatinius, kultūrinius ir verslo ryšius.
Konferencijos dalyviai (iš kairės): T.Staniulis, D.Juškus, G.Babravičius, L.Guobužaitė.
Konferencijos dalyviai (iš kairės): T.Staniulis, D.Juškus, G.Babravičius, L.Guobužaitė. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Lygiai mėnesį truksiančioje ekspedicijoje tikimasi aplankyti penkias šalis, pabuvoti septyniolikoje uostų ir nuplaukti 1500 jūrmylių.

Šios kelionės misija – atkartoti LDK didiko Mikalojaus Kristupo Radvilos Našlaitėlio 1583-1584 metais vykusios piligriminės kelionės į Jeruzalę maršrutą, kurį aprašė  profesorius Alfredas Bumblauskas.

„Ilgus pusę metų teko derinti žygį į Izraelį. Būsime vieni pirmųjų, kurie burine jachta nuplauksime į Šventąją Žemę. Iš Turkijos plauksime į Rodo salą, Šiaurės ir Pietų Kiprą, Izraelį, Aleksandriją. Tai sudėtingas žygis, nes Egiptas ir Izraelis daug ko tarpusavyje nepasidalija, todėl teko ilgai dirbti, kad mus ten įleisti“, – kelionės aplinkybėmis dalijosi jachtos „Gold of Lithuania“ šturmanas Donatas Juškus.

Visuomeninės organizacijos JCI Vilnius ir Vilniaus miesto iniciatyva „Gold of Lithuania“ startavo 2009 metais. Iniciatyvos tikslas – vystyti ryšius tarp miestų, skatinti verslą ir turizmą.

„Šis projektas ne paprastas plaukimas ar istorinių žinių pažinimas – tai iniciatyva į ekonominį bendradarbiavimą“, – teigė VŠĮ „Investuok Lietuvoje“ direktoriaus pavaduotoja Laura Guobužaitė.

L.Guobužaitės teigimu, ši kelionė skatins Lietuvos pažinimą, užsieniečių domėjimąsi mūsų šalimi. Ekspedicijos metu bus dalijama informacija apie Lietuvą, Vilnių. Buriuotojai kartu su savimi gabensis vizualinės medžiagos apie šalį, knygų apie Lietuvos turizmą, kultūrą, informacijos priemonių apie investavimo galimybes mūsų šalyje.

Jei mes atnešime apie Lietuvą gerą žinią, mūsų misija bus įvykdyta.

Buriuotojų misija ir patirti išgyvenimai bus užfiksuoti filmuotoje medžiagoje, nuotraukose ir kelionių apybraižų knygoje, kurią kuria rašytojas Tomas Staniulis. Ekspedicijos narių nuotykius bus galima išvysti ir kelionės metu – juos rodys „Lietuvos ryto“ TV.

„Jei mes atnešime apie Lietuvą gerą žinią, mūsų misija bus įvykdyta“, – kalbėjo ekspedicijos dalyvis ir rašytojas T.Staniulis.

Ekspedicijos dalyviai pasidžiaugė ir specialia apranga, kurią buriuotojams kūrė dizainerė Jurgita Januškevičiūtė-Žiugždienė. Juodos, baltos ir raudonos spalvos dryžuoti drabužiai ekspedicijos dalyvius saugos saulės kaitros, o šalikas-turbanas saugos nuo vėjo. Nuo visų kitų kelionės metu tykančių pavojų galės apsaugoti tik įgulos budrumas. 

„Išplaukti į jūrą lyg į nuotykį – niekad nežinai, kas tavęs laukia. Bent karinių laivų tikrai sutiksime“, – sakė T.Staniulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius