Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos aukcione parduodamas laivo „Titanikas“ brėžinys

Didžiosios Britanijos aukcione parduodamas laivo „Titanikas“ stambaus mastelio brėžinys, kuris buvo naudojamas tiriant laivą ištikusios nelaimės aplinkybes.
„Titanikas“ 1912 metais
„Titanikas“ 1912 metais / „Scanpix“ nuotr.

Remiantis aukciono „Henry Aldridge & Son“ ekspertais, už 9,9 metrų ilgio brėžinį tikimasi gauti nuo 100 tūkstančių iki 150 tūkstančių svarų (390-600 tūkst. litų). Aukcionas vyks gegužės 28 dieną Divaiziso mieste, pietų Anglijoje.

Brėžinį parduoda pavardės nenorintis skelbti kolekcionierius.

Laivas „Titanikas“ nuskendo 1912 metų balandį per pirmąją savo kelionę.

Oficialius nelaimės aplinkybių tyrimas buvo pradėtas 1912 metų gegužės 2 dieną, jame per 36 dienas buvo išklausyta beveik 100 liudytojų parodymų.

Beje, aukcione siūloma pirkti ir vieną raktų komplektą – jais buvo rakinamos pirmosios klasės išvietės. Raktų ryšulį tikimasi parduoti už 40-50 tūkst. svarų sterlingų (160-200 tūkst. litų).

Cigarų dėžė jau parduota

Cigarų dėžė, kažkada priklausiusi laivo „Titanikas“ kapitonui, Liverpulio aukcione parduota už 25 tūkst. svarų sterlingų, pranešama BBC tinklalapyje.

Iš riešutmedžio padaryta dėžė buvo surasta vienos Liverpulio gyventojos Hilary Mee namuose.

Ją pastebėjo aukciono darbuotojas Johnas Crane'as, pakviestas įvertinti keletą antikvarinių daiktų.

H.Mee sakė neturėjusi supratimo, kad 20 metų namuose išgulėjusi cigarų dėžė gali būti susijusi su katastrofą patyrusiu laivu.

Viename kambaryje aukciono darbuotojas pastebėjo šią dėžę, ant kurios buvo inicialai EJS  ir kompanijos „White Star Line“, kuriai priklausė legendinis „Titanikas“, ženklas.

Iš pradžių J.Crane'as nesuprato, ką gali reikšti šie inicialai, tik staiga jis suvokė, kad cigarų dėžė priklausė „Titaniko“ kapitonui – Edwardui Johnui Smithui.

H.Mee pasakojo, kad cigarų dėžę priklausė kelioms jos šeimos kartoms. Manoma, kad dėžę jos tėvui padovanojo kapitono našlės, Saros, giminaičiai.

Dėžėje telpa 40 puikių Havanos cigarų.

Didžiausias anų laikų keleivinis laivas „Titanikas“ buvo pastatytas Belfasto laivų statykloje „Harland and Wolff “. Jis nuskendo 1912 metais Atlanto vandenyne susidūręs su ledkalniu. Tarp žuvusiųjų buvo ir laivo kapitonas E.J.Smithas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius