-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekskursija primins Klaipėdos istoriją

Klaipėdiečiai šeštadienį kviečiami leistis į pažintį su gimtuoju miestu. Viešoji įstaiga „Pridėtinės vertės mokėtojai“ miestiečius ir Klaipėdos svečius kviečia į pažintinę ekskursiją „Nuo Trečiojo reicho iki Žvejybos uosto rajono“.
Klaipėdiečiams geriausiai pažįstami kariniai įtvirtinimai Giruliuose.
Klaipėdiečiams geriausiai pažįstami kariniai įtvirtinimai Giruliuose. / 15min.lt nuotr.

Nemokamą ekskursiją ves istorikas, knygos „99 Klaipėdos miesto istorijos“ autorius Vygantas Vareikis.

„Laukiame visų norinčiųjų, manome, kad ekskursijoje apsilankys tie, kuriems įdomi miesto istorija. Beje, ir pats maršrutas gana netikėtas“, – sakė įstaigos vadovė Rima Nausėdaitė.

Kelionė prasidės 12.10 val. Naujojoje perkėloje. Keliautojams reikės tik susimokėti už kelto bilietą, taip pas pasirūpinti vandeniu, sportine apranga, sumuštiniais ir pasiimti prožektorių. Pažintinė kelionė, kurios metu bus aplankomos laivų kapinės, Trečiojo reicho įtvirtinimai truks iki 4 valandų.

Istorikas V.Vareikis, paklaustas, ar dažnai tenka vesti ekskursijas klaipėdiečiams, prisipažino, kad jam tai – avantiūra.

Pasak R.Nausėdaitės, tokia kelionė – puiki galimybė pažinti savo kraštą, išgirsti įdomių pasakojimų iš istoriko lūpų. „Pabendravus su žmonėmis, neretai paaiškėja, kad jie net ir Pilies muziejuje nebuvę, ką jau kalbėti apie gynybinius įtvirtinimus“, – sakė ji.

Smiltynėje, ties Kiaulės Nugara, yra gerai išsilaikę vokiečių statyti kariniai įtvirtinimai. Panašus karinis įtvirtinimas yra pajūryje už Girulių. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius