-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fotokonkursas „Jogailaičių paveldas greta mūsų“. Dalyvaukite ir laimėkite prizus

Paradoksalu, kad gana ilgą laikotarpį aktyviai Lietuvos ir Europos istoriją kūrusi Jogailaičių dinastija ir jos palikimas iki šiol nėra plačiau Lietuvos visuomenėje žinomas. Tačiau jis yra greta mūsų! Siekdami atkreipti skaitytojų dėmesį į Jogailaičių laikotarpio paveldą, skelbiame fotokonkursą „Jogailaičių paveldas greta mūsų“ 
Vilniaus arkikatedra
Vilniaus arkikatedra / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Jogailaičių dinastijos kultūros paveldo pažinimo konkurso taisyklės:

Fotografuokite savo miestuose ir miesteliuose esantį Jogailaičių dinastijos laikus menantį kultūros paveldą, buvusias paveldo vietas ar kitus objektus, susijusius su Jogailaičių dinastijos valdymo laikotarpiu

Plačiau apie Jogailaičių paveldą skaitykite čia – „Jogailaičiai. Kas jie?“

  • Pateikite trumpą nuotraukos aprašymą – nuotraukos autoriaus vardą ir pavardę, kur nuotrauka daryta, kas joje užfiksuota (rašykite su lietuviškomis raidėmis) ir kaip matomas objektas susijęs su Jogailaičiais.
  • Nuotrauką ir jos aprašymą (iki 5 sakinių) siųskite adresu Jogailaiciai@15min.lt. Nepamirškite nurodyti savo vardo, pavardės bei el. pašto adreso. Vienam asmeniui galima siųsti iki 3 skirtingų nuotraukų.
  • Nuotraukas siųskite iki 2018 metų gruodžio 13 dienos.
  • Nuotraukos bus publikuojamos kartą per savaitę naujienų portalo 15min rubrikoje „Jogailaičiai. Kas jie?“, konkurso fotogalerijose.

Dviejų nugalėtojų išrinkimas.

  • Iš visų konkursui pateiktų nuotraukų profesionalūs 15min fotografai ir Kultūros paveldo departamento atstovai atrinks 5 (penkias), jų manymu, geriausias nuotraukas, t.y. bus įvertintas nuotraukų meniškumas, autorių pastangos atskleisti pasirinkto kultūros paveldo objekto „jogailaitiškumą“ ir subjektyvaus suvokimo savitumą.
  • 2018 gruodžio 14 dieną rubrikoje „Jogailaičiai. Kas jie?“ paskelbsime fotokonkurso „Jogailaičių paveldas greta mūsų“ balsavimą skaitytojams, kuris truks keturias dienas (iki gruodžio 17 d. imtinai).

Prizai

  • Skaitytojai iš penkių 5 fotografijų balsavimu išrinks 1(vieną) labiausiai patikusią nuotrauką. Šios nuotraukos autorius(-ė) taps pirmuoju konkurso nugalėtoju, kuriam(-iai) atiteks UAB „15min“ prizas 100 eur vertės dovanų kuponas.
  • Kultūros paveldo departamento atstovai išrinks bei gruodžio 17 d. paskelbs vieną nuotrauką-laimėtoją, geriausiai departamento atstovų manymu atitinkančią anksčiau išvardintus kriterijus. Šios nuotraukos autorius(-ė) taps antruoju konkurso nugalėtoju, kuriam(-iai) atiteks Kultūros paveldo departamento prizas – laimėtojo amžių ir poreikius atitinkantis Kultūros paveldo tyrinėtojo rinkinys (pažintinė knyga apie kultūros paveldą, krepšys, skėtis ir kt.) .
  • Jei departamento išrinktas nugalėtojas nesutaps su skaitytojų balsavimu išrinktu nugalėtoju, pastarasis nugalėtojas taip pat bus apdovanotas Kultūros paveldo departamento prizu – Kultūros paveldo tyrinėtojo rinkiniu.
  • Konkurso nugalėtojų prizų laimėtojai bus paskelbti konkursiniame tekste rubrikoje „Jogailaičiai. Kas jie?“ ir pranešama asmeniškai nurodytu el. paštu.
  • Nugalėtojai prizus Vilniuje arba Kaune turės atsiimti ne vėliau kaip iki 2019 metų sausio 30 d.

Kita:

  • Atsakomybė už nuotraukų autentiškumą, matomų asmenų sutikimą būti nufotografuotam ir publikuotam viešai priklauso pačiam konkurso dalyviui. Nuotrauka negali prieštarauti visuotinai priimtoms moralės ir etikos normoms.
  • Autorius, pateikiantis nuotrauką konkursui, suteikia UAB „15min“ ir Kultūros paveldo departamentu teisę laisvai disponuoti medžiaga savo nuožiūra, pvz., straipsniui iliustruoti ar pan. Nuotrauka tampa portalo ir Kultūros paveldo departamento nuosavybe. Kilus įtarimams, kad publikuojama nuotrauka rasta internete ar autorystė priklauso kitam asmeniui, ji bus pašalinta iš konkurso be perspėjimo.
  • Konkurso dalyvių kontaktinė informacija bus naudojama tik konkurso tikslais. Konkurso organizatoriai pasilieka teisę keisti konkurso taisykles, informuodami apie tai lankytojus naujienų portale 15min skiltyje „Jogailaičiai. Kas jie?“.
  • UAB „15min“ ir Kultūros paveldo departamento darbuotojai konkurse dalyvauti negali.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius