-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gamtininko atrastame ir karininkų tvarkomame Samylų antrajame piliakalnyje – pristatymo šventė

Kauno rajone, šalia Samylų visuomenei pristatytas neseniai biologo Giedriaus Vaivilavičiaus atrastas istorinis paminklas. Kauno įgulos karininkų ramovės kariai vaišino žmones kareiviška koše, grojo grupė „Thundertale“, piliakalnio viršūnėje uždegtas aukuras.
Samylų piliakalnyje surengta pristatymo šventė
Samylų piliakalnyje surengta pristatymo šventė / Sauliaus Tvirbuto / 15min nuotr.

Kauno regioninio parko direkcijos biologas G.Vaivilavičius 15min.lt pasakojo, kad pilikalnį prieš trejus metus aptiko atsitiktinai. „Vaikštinėjau ieškodamas vietų inkilams ir pastebėjau, pylimą, kuris negalėjo būti natūralus. Patyrinėjęs atidžiau, įtariau, kad tai piliakalnis. Archeologai pamatę nuotraukas iškart patvirtino, kad taip ir yra“, – sakė gamtininkas.

Sauliaus Tvirbuto/15min.lt nuotr./Giedrius Vaivilavičius
Sauliaus Tvirbuto/15min.lt nuotr./Giedrius Vaivilavičius

Pernai jis atrado dar vieną piliakalnyje Kauno miesto teritorijoje, Marvelėje.

Samyluose tvarkyti antrąjį šioje vietovėje piliakalnį apsiėmė Lietuvos kariuomenės Kauno įgulos karininkų ramovės kariai. „Nenorime būti užsidarę Ramovės rūmuose., todėl ėmėmės tvarkyti piliakalnį, iškirtome kai kuriuos medžius, krūmynus, atsivėrė atodanga į Kauno marias. Čia rengsime įvairias šventes“, – pasakojo Ramovės viršininkas Donatas Mazurkevičius.

Atvėrus gynybinio statinio aikštelę pilies ir apžvalginio bokšto vietą dabar galima stebėti piliakalnio kompleksui priklausančius archeologinius elementus, kurių centre yra piliakalnis, priešpilis, papiliai, kelias vedantis į piliakalnį.

Kauno įgulos karininkų ramovės darbuotojų komanda tokia iniciatyva skatina įmonių, organizacijų, bendruomenių kolektyvus užsiimti panašia veikla ir „ įsivaikinti “ piliakalnį ar kitą archeologinį, gamtinį objektą. 

Pirmasis Samylų piliakalnis datuojamas I tūkstantmečiu. Jo papėdėje buvo gyvenvietė, kurioje rasta brūkšniuotos, grublėtos ir lygios keramikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius