-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Giuseppe Garibaldi kūnas bus ekshumuotas dėl palikuonių abejonių

Italijos tautos didvyrio Giuseppe Garibaldi palaikai bus ekshumuoti atsiradus abejonių, kieno jie iš tikrųjų yra, rašo britų visuomeninio transliuotojo BBC naujienų svetainė.
Temos: 2 Ekshumacija Italija

Garsiojo XIX amžiaus karvedžio palikuonys mano, kad numanomame D.Garibaldi kape iš tikrųjų gali būti ne jo kūnas. Kad būtų galima išsiaiškinti situaciją, valdžia nusprendė ekshumuoti palaikus rugsėjo pabaigoje.

Italai laiko G.Garibaldi nacionaliniu didvyriu už jos vaidmenį suvienijant šalį XIX amžiuje.

Italijos valdžia leido atlikti ekshumaciją, kai Garibaldi šeimos prašymui pritarė šalies kultūros ministras Lorenzo Ornaghi.

G.Garibaldi buvo palaidotas prie Sardinijos besišliejančioje Kaprero saloje. Bet yra įtarimų, kad jis galėjo būti pagrobtas iš kapo.

„Taip mes tikimės sužinoti, kas jam nutiko, ir pagaliau išsiaiškinti tiesą. Aš manau, tai labai svarbu“, – sakė karvedžio proprovaikaitė Anita Garibaldi.

„Jeigu jis iš tikrųjų ten, tai, aš manau, kad palaikus reikia išsaugoti būsimoms kartoms. Jeigu jo ten nėra, tada tikriausiai mes turime liautis sakę turistams “čia palaidotas Garibaldi„“, – pabrėžė Anita.

G.Garibaldi gimė 1807 metais. XIX amžiaus viduryje jis vadovavo kelioms karinėms kampanijoms, kurios padėjo suvienyti Italiją, valdant karaliui Vittorio Emanuele II.

Pagerbiant G.Garibaldi atminimą, visoje Italijoje yra daug jam pastatytų paminklų, daugelyje miestų yra gatvių, pavadintų jo vardu.

Kai mirė G.Garibaldi, jo noras jį kremuoti su kukliomis laidotuvėmis nebuvo išpildytas ir jo kūnas buvo balzamuotas. Beje, jo šeima mano, kad tai buvo padaryta nelabai kokybiškai.

Jeigu DNR tyrimai patvirtins, kad kape Kaprero saloje iš tikrųjų yra G.Garibaldi palaikai, valdžia turės nuspręsti, išsaugoti juos tobulesniu būdu ar kremuoti, įvykdant nacionalinio didvyrio paskutinę valią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius