Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Goro provincija – archeologų akimis

Penktadienį Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje atidaroma Archeologijos projektų centro „ANTIQUA“ parengta daugiaplanė paroda „Naujai atrasta senoji Ariana“, kurioje pristatoma Afganistano Goro provincija.
Kadrai užfiksuoti Lietuvos archeologam lankantis Afganistane, Goro provincijoje.
Kadrai užfiksuoti Lietuvos archeologam lankantis Afganistane, Goro provincijoje. / Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus nuotr.

2007-2008 metais vyko dvi archeologijos objektų paieškų ekspedicijos Goro provincijoje Afganistane. Anot parodos organizatorių, plačioji visuomenė stokoja įtaigios informacijos apie minėtą kultūrinę misiją, taip pat ir apie Lietuvos globojamą Goro provinciją.

Nuotraukos supažindins tiek su Lietuvos archeologų atrastais archeologijos objektais, tiek su provincijos gamta, architektūra, žmonėmis. Žiūrovai fotografijos išvys Goro provincijoje esantį ir UNESCO globojamą pasaulinio garso Džam minaretą, statytą XII amžiaus pabaigoje.

Lankytojams bus pademonstruotas filmas „Goro provincija archeologės akimis“ (trukmė – 17 min.), sukurtas ekspedicijos dalyvių medžiagos pagrindu ir padės įsijausti į aplinką ir ekspedicijos darbo sąlygas.

Bus eksponuojami suvenyrai ir tautiniai drabužiai, kurie atspindės Goro provincijos kultūrines tradicijas. Eksponatus įsigijo ar gavo dovanų ekspedicijos dalyviai, lankydamiesi Čagčarane ir Kabule. Paroda yra sudėtinė ilgalaikės programos „Archeologinė-paveldosauginė misija Afganistane, Goro provincijoje 2007-2010 metais“ dalis.

Paroda atidaroma Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje rugsėjo 24 dieną 16 val. (Didžioji Vandens g. 6, Klaipėda) ir veiks iki  spalio 23 dienos. Atidaryme dalyvaus ir šios parodos koordinatorė archeologė Daiva Luchtanienė.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius