Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Guru įtikėję kulto nariai pasigamino cheminį ginklą ir nužudė dešimtis žmonių: išplito Rusijoje ir veikia iki šiol

Viena didžiausių ir judriausių pasaulyje požeminių traukinių sistemų tą rytą į darbą važiavo milijonai žmonių. Kartu su jais rytinio piko metu į metro įlipę keli pasaulio pabaigą pranašaujančios sektos nariai į traukinius įnešė paketus su nuodingomis zarino dujomis. Jų guru buvo vienas iš nedaugelio pasaulinių kultų vadovų, kuris už nusikaltimus nuteistas ir nubaustas mirties bausme.
pareigūnai Tokijo metro po cheminio ginklo panaudojimo
Pareigūnai Tokijo metro po cheminio ginklo panaudojimo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Iš pradurtų indelių ėmus tekėti skysčiui, keleiviams pradėjo graužti akis. Vos per kelias akimirkas nervus paralyžiuojanti medžiaga sukėlė žmonėms vėmimą, dusimą, kraujavimą, paralyžių ir apakimą. Žuvo 13 žmonių, dar beveik 6 tūkstančiai buvo sužaloti. Trijose traukinių linijose tuo pačiu metu įvykdyti 5 išpuoliai yra iki šiol didžiausias teroristinis išpuolis Japonijoje moderniaisiais laikais.

Paaiškėjo, kad už to slepiasi kultas, kuriam priklauso dešimtys tūkstančių narių ne tik šalies viduje, bet ir Rusijoje bei Europoje. Panaudoję nacių sukurtą chemikalą, 1995-aisiais kulto nariai planavo išžudyti tūkstančius ir, kaip paaiškėjo vėliau, tai nebuvo pirmasis jų bandymas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius