-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istorinei Prezidentūrai bus perduota A.Smetonos lazda ir rankraštis

Istorinė Prezidentūra Kaune praturtės naujais eksponatais – jai bus bus perduoti keli tarpukario prezidentams Antanui Smetonai ir Aleksandrui Stulginskiui priklausę asmeniniai daiktai.
Antanas Smetona
Antanas Smetona / Lietuvos nacionalinio muziejaus nuotr.

A.Smetonos „Pro memoria“ ir vaikščiojimo lazdą bei A.Stulginskio sidabrinį samtį ir barometrą išsaugojo ir Lietuvai padovanojo Adelaidės lietuvių bendruomenė JAV, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Manoma, kad medinę vaikščiojimo lazdą A.Smetona turėjo ir 1918 metų vasario 16 dieną, kai pasirašė Lietuvos valstybės atkūrimo aktą.

Minėtus daiktus Adelaidės lietuvių bendruomenės narys Vladas Dumčius 1968 metais keliaudamas po JAV gavo iš A.Smetonos žmonos Sofijos Smetonienės kaip dovaną Adelaidės lietuvių muziejui.

Šiuos eksponatus ketvirtadienį užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius perduos Istorinės Prezidentūros Kaune vadovei Renatai Mikalajūnaitei.

Kartu su Adelaidės lietuvių bendruomenės išsaugotomis dovanomis ministras iš asmeninės kolekcijos Istorinei Prezidentūrai Kaune nuolat saugoti perduos ir prezidento A.Smetonos laiško, rašyto 1920 metais Jonui Vileišiui, originalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius