Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jūroje prie Italijos krantų rasta senovinė bronzinė liūto galva ir šarvai

Jūroje prie Pietų Italijos Kalabrijos regiono krantų buvo rasta senovinė bronzinė liūto galva ir šarvai, antradienį pranešė šalies žiniasklaida, kuri cituoja radinį aptikusius akvalangininkus.
Liūtų skulptūros. Asociatyvinė nuotr.
Liūtų skulptūros. Asociatyvinė nuotr. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Liūto galvos skulptūrą, kuri sveria maždaug 15 kg, du nardytojai rado praėjusį ketvirtadienį, rašė vietos dienraštis „Il Quotidiano di Calabria". Trečias nardytojas netoliese rado tarp povandeninių akmenų įstrigusius šarvus.

„Manome, kad tai vertingi radiniai. Svarbu, kad jais būtų pasirūpinta. Tai didis atradimas visai Kalabrijai“, – naujienų agentūrai ANSA sakė vienas narų Bruno Bruzzaniti.

Vietos pakrančių apsaugos pareigūnai tame rajone uždraudė bet kokį plaukiojimą laivais, žvejybą ir maudynes - kol vyks oficiali paieška. Vietos policija tuo tarpu aiškinasi, kaip tiksliai tie daiktai buvo rasti ir kodėl apie juos buvo pranešta taip vėlai.

Pasak policijos, radiniai pareigūnams dar neperduoti.

Vienas ekspertas, kurį citavo „Il Quotidiano di Calabria“ sakė, kad tie daiktai gali būti iš kokio nors graikų ar finikiečių laivo, kuris nuskendo tame rajone.

Minima vieta yra netoli Riačės, kur prieš 40 metų buvo rastos dvi senovinės bronzinės graikų karių statulos, išsilaikiusios kone idealiai. Tos skulptūros, kaip nustatyta, yra 5-ojo amžiaus prieš mūsų erą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius