-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius šypsojosi, kai jį fotografo KGB?

Arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius, ketvirtadienį švenčiantis 75 metų jubiliejų, paaiškino, kodėl jis šypsosi 1983 metais darytoje nuotraukoje, kai jį suėmė KGB.
Sigitas Tamkevičius
Sigitas Tamkevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Tuo momentu labai linksma nebuvo, bet gal toks mano būdas, kad ir tada, kai aplinkui debesys, sugebėdavau šypsotis. Tas fotografavimas buvo kaip atrakcija kameroje. Žinote, kameroje ten viskas nuobodu – metalinė lova, tuščia spintelė, tai kai išveda kur ar pasivaikščioti, ar fotografuoti, kaip tuo atveju, tai praskaidrina kasdieninę kalinio buitį“, – Žinių radijo laidoje „Aktualioji valanda“ kalbėjo S. Tamkevičius.

S. Tamkevičius pasakojo, kad dabar, gyvenant sekuliarioje visuomenėje, kur aukščiausios vertybės – daiktai, bažnyčiai nėra lengva, tačiau dėl jos ateities nesibaimino.

„Kadangi ne žmonių rankomis sukurta (bažnyčia – red.), tai jai rimto pavojaus nėra. Ji gali kai kur sumažėti, pasitraukti, bet ji vis tiek laimės“, – sakė S. Tamkevičius.

Daugiau rūpesčių jam kėlė Lietuvos ateitis. Pasak arkivyskupo metropolito, jaunimas per 20 metų neišmoko vertinti to, kas yra svarbu:

„Jeigu mes nesugebėsime įdiegti jauniems žmonėms, kad jie mylėtų savo tėvų žemes, savo istoriją, savo šaknis, tai tokiai mažai valstybei kaip Lietuva ateitis nešviečia. Aš tikiuosi, kad mes, lietuviai, prieiname tam tikrą liniją, barjerą ir turbūt, atsimušę galvą į sieną, galime labai pasikeisti“, – apibendrino S. Tamkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius