Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

„Krupnikas“ ir Kauno areštinė: ką patyrė tarpukario Lietuvoje apsilankęs amerikietis

Lietuviai nepaprastai mėgsta silkę bei arbatą ir puikiai moka derėtis, bet yra per lėti amerikietiškam temperamentui. Tokį įspūdį apie Lietuvą susidarė amerikietis Abrahamas A. Sacksas, 1930 m. keliavęs po Lietuvą ir savo įspūdžius po to aprašęs 1934 m. pasirodžiusioje knygoje „Ekskursija į Lietuvą“ – tikėtina, pirmuose kada nors išleistuose amerikiečio kelionės po nepriklausomą Lietuvą atsiminimuose.
Knygos vidinis viršelis
Knygos vidinis viršelis

A.Sacksas gimė Žeimelio miestelyje Šiaurės Lietuvoje, bet dar būdamas vaiku emigravo į JAV.

Daugiau negu po 20 metų A.Sacksas, kurio galvoje dar buvo išlikusios minimalios lietuvių kalbos žinios, grįžo į savo gimtąjį kraštą. „Savo akimis norėjau išvysti tuos drąsius vyrus ir moteris, kurie karo metais per vargus išsikovojo Nepriklausomybę“, – rašė A.Sacksas.

A.Sackso knyga nėra įprastas kelionių gidas – ji nėra gausi miestų ir lankytinų vietų aprašymais, nežarsto daug pagyrų Lietuvos gamtai.

Autoriui įdomiausi patys lietuviai, jų gyvenimo būdas ir kasdienybė. Todėl jis nuolat bendrauja su vietiniais, lankosi turguje ir batų fabrike.. Portalas 15min suteikia unikalią galimybę susipažinti su Lietuva, kurią išvydo tarpukario turistas iš JAV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius