Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Legendinės „Nerijos“ solistas sovietmečiu rašė ataskaitas KGB

Praeityje garsų dainininką Liutaurą Čepracką Liustracijos komisija pripažino bendradarbiavus su sovietų saugumu. Komisijos turimais duomenimis, „Karvelio“ slapyvardį turėjęs dainininkas turėjo užduotį „prižiūrėti“ svečius iš užsienio bei ansamblių „Nerija“ bei „Oktava“ muzikantus. Byloje yra išlikusios jo rašytos ataskaitos.
KGB bylos
KGB bylos / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Asmenų, slapta bendradarbiavusių su buvusios SSRS specialiosiomis tarnybomis, veiklos vertinimo komisija penktadienį paskelbė, kad L.Čeprackas slapta bendradarbiavo su Lietuvos SSR valstybės saugumo komitetu (KGB).

Liustracijos komisijos pirmininkas Algimantas Urmonas 15min.lt sakė, kad išlikusią L.Čepracko darbo bylą Liustracijos komisija gavo praėjusiais metais.

1992 metais į JAV emigravęs L.Čeprackas bendrauti su komisija nepanoro. „Kadangi jis išvykęs, užtruko, kol jį suradome, pranešėme savo sprendimą. Jis mums nieko neatsakė, nors turėjo teisę skųsti sprendimą, to nepadarė“, – sakė A.Urmonas.

Komisijos vadovas pridūrė, kad, pagal nustatytą tvarką, asmeniui, pripažintam bendradarbiavus su KGB, laiku neapskundus komisijos sprendimo, šis turi būti paskelbtas viešai.

A.Urmono teigimu, sovietų saugumas dainininką užverbavo 1986 metais. Tuo metu jis dirbo filharmonijoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius