-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos kariai Žalgirio mūšio lauke paminėjo 613-ąsias pergalės metines

Minint 613-ąsias pergalės Žalgirio mūšyje metines, dabartinėje Lenkijos teritorijoje – Griunvalde, vyko šio istorinio mūšio masinė inscenizacija ir vienas didžiausių Viduramžių istorijos festivalis, kurio metu per 4 tūkst. dalyvių gyveno viduramžiškoje stovykloje, tų laikų sąlygomis, apsirengę autentiškais rūbais, rengdami riterių turnyrus, amatų turgus, koncertus ir ruošdamiesi lemtingajam mūšiui, rašoma Lietuvos kariuomenės pranešime spaudai.
Lietuvos kariai Žalgirio mūšio lauke paminėjo 613-ąsias pergalės metines.
Lietuvos kariai Žalgirio mūšio lauke paminėjo 613-ąsias pergalės metines. / Ievos Budzeikaitės / Lietuvos kariuomenės nuotr.

Nors įprastai Žalgirio mūšio inscenizacijoje Lietuvos kariuomenei atstovaudavo Didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo bataliono Garbės sargybos kuopos kariai, šiemet prie lietuvių kavalerijos pajėgų, su 35 kg sveriančiais rekonstruotais XIV a. LDK šarvais, prisijungė per 30 karių iš skirtingų Lietuvos kariuomenės pajėgų ir dalinių bei Viduramžių istorijos ir riterių kovų menų rekonstrukcijos klubas „Viduramžių pasiuntiniai“. Į istorinę kovą Žalgirio mūšio lauke šiemet pirmą kartą stojo ir lietuviškos veislės žirgai žemaitukai.

Nuo 1998 m. Lenkijos organizuojamas renginys subūrė daugiau kaip 500 riterių iš visos Europos su žirgais ir daugiau kaip 30 tūkst. žiūrovų. Kaip spėjama, tikrajame kovos lauke vykstanti masinė mūšio inscenizacija organizuojama jau 25-ąjį kartą.

Prieš 613 metų įvykęs mūšis yra laikomas vienu iš didžiausių Viduramžių Europoje. 1410 m. liepos 15 d. suvienijus jėgas, Lietuvos ir Lenkijos jungtinėms karinėms pajėgoms pavyko sutriuškinti Kryžiuočių ordiną ir pakeisti visos Europos istoriją. Į lemtingąjį mūšį pajėgas vedė Lietuvos didysis kunigaikštis Vytautas ir Lenkijos karalius Jogaila.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius