-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė Pirmojo pasaulinio karo veteranas

Sulaukęs 108 metų, mirė vienas iš penkių likusių gyvų Pirmojo pasaulinio karo veteranų, praneša BBC.
Žvakutė
Žvakutė / Photos.com

Sydney Maurice Lucas gimė 1900 m. rugsėjo 21 d. Leičesteryje, Didžiojoje Britanijoje. 1918 metais, kai jam tebuvo vos 17 metų, S.M.Lucas buvo pašauktas prisijungti prie Didžiosios Britanijos pajėgų. Tačiau greitai paskelbtos paliaubos leido S.M.Lucui išvengti tranšėjų siaubo. Vis dėlto netrukus vyras tarnavo Antrajame pasauliniame kare.

S.M.Lucas mirė lapkričio 4 d. savo namuose mieste, esančiame netoli Melburno, Australijoje. Į šią šalį S.M.Lucas persikraustė 1928 metais, kaip ir daugelis britų, norėdamas susikurti geresnį gyvenimą.

1940 metų birželį jis tapo Australijos armijos savanoriu ir plaukė į Palestiną, iš kur Australijos pajėgos ruošėsi keliauti į Graikiją, kurią buvo užėmusios Vokietijos ir Italijos pajėgos.

Tačiau ir vėl S.M.Lucui nebuvo lemta aktyviai kautis kare, nes 1941 metų birželį ištikus apendicito priepuoliui, jis nebegalėjo keliauti kartu su savo batalionu.

S.M.Lucas sugrįžo į Australiją su keleiviniu laivu „Queen Mary“. Šios kelionės metu jis saugojo Italijos ir Vokietijos karo belaisvius. Dėl sveikatos sutrikimų 1941 metų lapkritį S.M.Lucas buvo atleistas nuo karinės tarnybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius