Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muziejus leis žvilgtelėti į savo lobynus

Penktadienį visuomenei bus pristatyta albumas, į kurį buvo atrinkti 300 geriausių tapybos kūrinių, reprezentuojančių Europos ir Lietuvos rinkinius nuo XVII a. iki šiuolaikinės dailės.
Į naujausią muziejaus rinkinį buvo atrinkti 300 geriausių tapybos kūrinių.
Į naujausią muziejaus rinkinį buvo atrinkti 300 geriausių tapybos kūrinių. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 1 Muziejus

Knyga „Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus lobynas. Tapyba“, kurią sudarė Osvaldas Daugelis, yra naujausias muziejaus leidinys. Albumo privalumus, atrankos metodus, tapybos rinkinių vertę bei jų įsigijimo peripetijas aptars Mokslo ir enciklopedijų leidybos instituto atstovai, menotyrininkės Ramutė Rachlevičiūtė, dr. Rasa Andriušytė-Žukienė ir dr. Giedrė Jankevičiūtė.

Ribotos ekspozicijų erdvės, įvairūs ideologiniai ir istoriniai trikdžiai niekada neleido plačiau apžvelgti Čiurlionio dailės muziejuje sukauptų tapybos rinkinių visumos. Iš gausybės muziejuje sukauptų kultūros ir meno paminklų teko pasirinkti ryškiausiai reprezentuojančius muziejų eksponatus.

Tapybos rinkiniai albume pristatomi kaip turtingiausia Čiurlionio muziejaus Lietuvos ir pasaulio dailės istorijos paminklų kolekcija. Iki šiol tokios vertingiausių eksponatų apžvalgos susilaukė tik Čiurlionio dailės muziejuje sukaupti Vakarų Europos tapybos rinkiniai.

Meno mėgėjų ir ypač žinovų neturėtų stebinti pakitę paveikslų autorių vardai ar pavadinimai. Šiuos pakitimus ir patikslinimus lėmė ne tik naujos žinios apie praeities meistrus, bet ir nauji kontaktai – Lietuvai atsivėrė galimybės naudotis turtingais Europos mokslo institucijų fondais bei konsultuotis su geriausiais atskirų šalių ar laikotarpių meno istorijos specialistais.

Įspūdingos iliustracijos ir išsamūs duomenys apie kūrinius ne tik liudija rinkinio vertę, bet ir leidžia susipažinti su kūrinių įsigijimo istorijomis. Albumas išleistas lietuvių ir anglų kalbomis.

Knygos pristatymas vyks kovo 13 d. 17 val. Nacionalinėje M.K.Čiurlionio dailės galerijoje (V.Putvinskio g. 55)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius