Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Namas Austrijoje, kuriame gimė A.Hitleris, bus pertvarkytas į policijos nuovadą

Austrijoje parengtas planas į policijos nuovadą pertvarkyti namą, kuriame gimė nacistinės Vokietijos lyderis Adolfas Hitleris.
Namas, kuriame gimė Adolfas Hitleris
Namas, kuriame gimė Adolfas Hitleris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tokio šio pastato pertvarkymo konkurse varžėsi 11 pretendentų.

Tikimasi, kad 5 mln. eurų kainuosiantis pastato pertvarkymas bus baigtas iki 2022 metų pabaigos.

Tai – pastatas Braunau prie Ino mieste, Aukštutinės Austrijos federalinėje žemėje, kuriame Hitleris gyveno pirmuosius trejus savo gyvenimo metus.

Pastatas bus pertvarkomas po kelerius metus trukusių su privačia namo nuosavybe susijusių ginčų, o vietos valdžia tikisi, kad policijos nuovada virtęs pastatas taps gerokai mažiau patrauklus neonaciams.

Šio namo savininkas daug metų atmetinėjo valstybės siūlymą jį nupirkti, kol 2017-aisiais Austrijos Konstitucinis teismas pripažino, kad šio pastato ekspropriacija būtų teisėta.

Austrijos vidaus reikalų ministerija nuo 1972 metų Braunau prie Ino miesto merijai kas mėnesį mokėjo 5 tūkst. eurų vertės šio pastato nuomos mokestį. Metams bėgant, šiame pastate buvo įrengta biblioteka, vėliau – žmonių su negalia centras, tačiau nuo 2011-ųjų jis tuščias. Nepaisant to, Austrijos valdžia už jį ir toliau mokėjo nuomos mokestį, neapsispręsdama, ar šiame pastate įkurti memorialą, palikti jį kaip gyvenamąjį pastatą ar nugriauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius