-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pamatykite: vaizdo klipe paprastai paaiškintas Lietuvos kelias į Vasario 16-ąją

Internete pasirodė Vilniaus moksleivių kurtas vaizdo klipas, kuriame vaizdžiai pristatomas Lietuvos kelias į 1918 metų vasario 16 dieną paskelbtą nepriklausomybę.
Kadras iš filmuko
Kadras iš filmuko

Vilniaus Licėjaus moksleivių Vasario 16-osios proga sukurtame vaizdo klipe pasakojama apie kertinius šalies kelio į nepriklausomybę etapus – nuo Abiejų Tautų Respublikos padalijimo 1795 m., kai Lietuva pirmąkart per savo istoriją neteko nepriklausomybės, iki sudėtingos situacijos Pirmojo pasaulinio karo mūšių metu, šalies šviesuolių pirmųjų siekių atkurti Lietuvos valstybę. Taip pat pasakojama ir apie keblią jaunos respublikos padėtį paskelbus nepriklausomybę 1918 metais, dvejus metus trūkusius mūšius, lėtą pripažinimo iš užsienio procesą, taip pat vėliau įvykusią Vilniaus krašto okupaciją.

„Lietuva nuo to laiko patyrė dar daug išbandymų, tačiau nepriklausomybės paskelbimas išliko vienas iš svarbiausių įvykiu Lietuvos istorijoje, kuris padėjo pamatus šiuolaikinės Lietuvos nepriklausomybės atkūrimui 1990 metais. Nežinia, kaip mūsų valstybės istorija būtų pakrypus be šio įvykio, todėl turime neužmiršti, dėl ko kovojo mūsų protėviai, ir branginti savo Tėvynę“, – apibendrina vaizdo klipo kūrėjai.

Vaizdo klipas įgarsintas lietuviškai, tačiau su draugais užsienyje juo taip pat galima dalintis, kadangi yra angliškų subtitrų galimybė.

VIDEO: Kelias į nepriklausomybę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius