Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paroda lankytojus supažindins su sovietinio totalitarinio režimo vykdytais nusikaltimais

Penktadienį, 14 val. Tuskulėnų rimties parko memorialinio komplekso Konferencijų salėje (Žirmūnų g. 1F, Vilnius) vyks naujos Genocido aukų muziejaus kilnojamosios parodos „Po svetimu dangum: Lietuvos gyventojai sovietų lageriuose ir tremtyje 1940–1958 m.“ atidarymas. Ši paroda – tai vienas baigiamųjų Laisvės gynimo ir didžiųjų netekčių atminimo metų programos renginių.
Ši paroda – tai vienas baigiamųjų Laisvės gynimo ir didžiųjų netekčių atminimo metų programos renginių.
Ši paroda – tai vienas baigiamųjų Laisvės gynimo ir didžiųjų netekčių atminimo metų programos renginių. / Parodos organizatorių nuotr.
Temos: 2 Paroda Holokaustas

Naujoji Genocido aukų muziejaus paroda supažindina su sovietinio totalitarinio režimo vykdytais nusikaltimais – Lietuvos gyventojų trėmimais ir kalinimu lageriuose. Eksponuojami dokumentai ir nuotraukos pasakoja apie trėmimų organizavimą, politinius areštus, sunkias tremtinių ir politinių kalinių gyvenimo, buities ir darbo sąlygas. Teminiu principu parengti dvidešimt stendų nušviečia įvairius kasdienybės aspektus – maitinimąsi, aprangą, tikėjimą, kartu išryškindami tremties ir kalinimo lageriuose skirtumus.

Eksponuojamos nuotraukos ir dokumentai iš Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro, Genocido aukų, Lietuvos nacionalinio, Kauno tremties ir rezistencijos, Žemaičių „Alkos“, Tauragės krašto muziejų rinkinių, Lietuvos ypatingojo, Lietuvos centrinio valstybės archyvų ir privačių asmenų kolekcijų.

Paroda buvo įtraukta į valstybinę Laisvės gynimo ir didžiųjų netekčių atminimo metų programą. Jos rengimą parėmė Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko tarnyba. Pirmą kartą visuomenei ji pristatyta 2011 m. birželio 21–24 d. Europos Parlamente Briuselyje. Dabar paroda tęsia savo kelionę po Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius