Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pilietiškumo diena Vilniaus bastėjoje – tapys dailininkai ir įžymybės

Lietuvos dailininkų sąjunga kviečia visus laisvę mylinčius žmones į tapybos akciją, kuri vyks Vilniaus gynybinės sienos bastėjoje vasario 28 dieną. Dailės ir pilietiškumo akcija bastėjoje „Laisvė – tai mes“ skirta Lietuvos valstybingumo ir nepriklausomybės šventėms paminėti. Jau savaitė 17 profesionalių dailininkų bastėjoje kuria tapybos darbus tema „Laisvė- tai mes“.
Vilnaus bastėja
Vilnaus bastėja

Menininkai Romualdas Balinskas, Ričardas Bartkevičius, Ramūnas Čeponis, Algimantas Černiauskas, Saulius Dastikas, Kunigunda Dineikaitė, Tadas Gindrėnas, Evaldas Grinius, Aistė Kirvelytė, Meda Norbutaitė, Giedrė Riškutė Kariniauskienė, Vytautas Poška, Raimondas Savickas, Marius Strolia, Aleksandras Vozbinas, Ričardas Zdanavičius, Lina Žvirblytė itin didelio formato drobėse pasakoja, kas jiems asmeniškai yra laisvė, kodėl ji yra pamatinė vertybė, perteikia jautrius tautos išgyvenimus ir primena, kad laisvė – labai trapi.

„Laisvė – tai moralė, sąžiningumas, dora, darbas, didžiulė privilegija patiems spręsti, kaip tvarkyti savo gyvenimą. Labai svarbu nepamiršti kiek mūsų protėviai, mes patys paaukojome ir savaip aukojame kasdien dėl laisvės. Svarbu žinoti kokiais norime tapti, kad mūsų tautos auka nenueitų veltui, kad galėtume ištarti: „Gyvename tokioje Lietuvoje, apie kurią svajojome, gyvename laisvoje Lietuvoje. Nes Laisvė – tai mes“, – apie dailės ir pilietiškumo akciją sakė jos sumanytoja ir organizatorė, Lietuvos dailininkų sąjungos pirmininkė Edita Utarienė.

Vasario 28 dieną nuo 12 iki 16 valandos menininkai į bastėją kviečia atvykti savo kolegas, draugus, politikus, verslininkus, studentus ir moksleivius, visus vilniečius bei kitų Lietuvos miestų ir miestelių gyventojus į atvirų durų dieną.

Čia organizuojama atraktyvi tapybos akcija visiems mylintiems laisvę. Tapyti galės visi norintys.

Pirmuosius palinkėjimus Lietuvai skirs Kovo 11-osios Nepriklausomybės akto signatarai Emanuelis Zingeris, Petras Vaitiekūnas, Vytautas Plečkaitis, Stasys Kašauskas, Algirdas Kumža, Europos Parlamento narys Petras Auštrevičius, politologas Raimundas Lopata, kiti žinomi šalies žmonės.

Tapyba „gyvai“ – tęsis  iki kovo 10 d. Visi norintys ant paruoštų stendų galės palikti savo palinkėjimus Lietuvai.

Parodą, skirtą Nepriklausomybės 25-osioms metinėms paminėti galima lankyti nuo kovo 11  iki balandžio 1 dienos.

Vieta: Bokšto gatvė 20, Vilniaus gynybinės sienos bastėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius