Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prestižinė eunuchų profesija: už galimybę tarnauti vyrai aukodavo lyties organus

Pabandykite įsivaizduoti vyrus, kurie visą gyvenimą dirba tarnais, o tam, kad galėtų atlikti savo pareigas tinkamai, turi ne tik mokytis nuo vaikystės, bet ir paaukoti vyriškumo simbolį – leistis iškastruojami. Taip daugybėje šalių gyveno specialūs rūmų patarnautojai, dirbę tik intymioje didikų aplinkoje.
Otomanų haremas su savo eunuchais
Otomanų haremas su savo eunuchais / Vida Press nuotr.

Eunuchais vadinami tarnai labai gerai atspindimi kultiniame seriale „Sostų karai“, kur panašūs personažai pavadinti nesuteptaisiais. Menotyros mokslų daktaras, Juozapas Blažiūnas sako, kad būtent taip būtų galima įsivaizduoti kastruotus tarnus, gyvenusius ankstesniuose amžiuose.

Mūsų laikais toks darbas gali atrodyti pažeidžiantis žmogaus teises, šiurpinti dėl prarastos galimybės sukurti šeimą. Tačiau tuo metu intymios aplinkos tarno profesija buvo itin gerai vertinama ir net prestižinė.

Eunuchai buvo specialiai tam auginami ir mokomi tarnai. Jie tarnavo didikams toje aplinkoje, kur yra moterų. Kadangi islamo pasaulyje moterys negali rodytis svetimiems vyrams, tokie tarnai buvo labai naudingi. Dažniausiai kastruojant eunuchą jam buvo pašalinamos sėklidės. Kinijoje tradicija egzistavo norint apsaugoti moteris, bet ten berniukui pašalindavo ir penį, tad eunuchai tapdavo visiškai belyčiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius