Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pristatoma knyga „Lietuvos ir Lenkijos diplomatiniai santykiai 1938–1940 metais“

Signatarų namuose pristatomoje knygoje – Lietuvos ir Lenkijos diplomatinių santykių istorija.
Lenkijos ir Lietuvos vėliavos
Lenkijos ir Lietuvos vėliavos / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Lapkričio 7 d. 17 val. Signatarų namuose bus pristatyta knyga „Lietuvos ir Lenkijos diplomatiniai santykiai 1938–1940 metais“.

Knyga yra bendras Lietuvos istorijos instituto ir Lenkijos tarptautinių santykių instituto projektas, kurį, parėmus Lietuvos mokslo tarybai, realizavo Algimantas Kasparavičius ir Pawełas Libera. Chronologiškai ji apima vieną dinamiškiausių ir prieštaringiausių Lietuvos ir Lenkijos santykių atkarpą: Antrojo pasaulinio karo išvakares ir jo pradžią.

Rinkinyje, kurį sudaro beveik 300 dokumentų, skelbiami daugiausia originalūs istoriniai šaltiniai iš įvairių Lietuvos ir Lenkijos archyvų. Publikuojami dokumentai atskleidžia ne vieną intriguojantį politinės istorijos faktą, perteikia autentišką laikmečio dvasią, politikos bei diplomatijos vertybes ir organizavimo principus, leidžia nuosekliau ir giliau pasekti dviejų kaimyninių valstybių tarpusavio santykius, jų painią dinamiką tarptautinės krizės akivaizdoje.

Renginyje dalyvaus Pawełas Libera (Lenkijos istorijos institutas), Algimantas Kasparavičius (Lietuvos istorijos institutas), Česlovas Laurinavičius (Lietuvos istorijos institutas) ir profesorius Algis Kasperavičius (Vilniaus universitetas).

Signatarų namų Ryšių su visuomene skyriaus ryšių su visuomene skyriaus kviečia dalyvauti knygos (dokumentų rinkinio) sutiktuvėse Signatarų namuose (Pilies g. 26, Vilnius).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius