Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pristatyta knyga apie vilniečių istoriją (nuotraukos)

Antradienio vakarą Vilniaus rotušėje įvyko Rimvydo Antano Čaplinsko naujausios knygos apie Vilniaus ir jo gyventojų istoriją pristatymas.
Rimvydas Antanas Čaplinskas
Rimvydas Antanas Čaplinskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

R.A.Čaplinskas iki šios buvo išleidęs jau šešias knygas, tačiau jos daugiausia pasakojo apie miesto gatves. „Ši visiškai nauja, nes joje pasakojama ne apie gatves, bet apie miestiečius. Kalbama apie Vilnių per gyventojų buitį, daiktus. Ši istorija nupasakota su visais miestietį supančiais daiktais, įvykiais, nelaimėmis, gaisrais, epidemijomis nuo seniausių laikų iki mūsų dienų“, – sakė autorius.

Anot jo, knyga išėjo stora – net 564 puslapiai, išmarginti apie 1000 iliustracijų, tačiau informacijos archyvuose pakaktų dar dvidešimčiai tokių. „Yra daugybė bylų, kai kurios jų nuo 1957-ųjų ar dar ilgiau neliestos, tereikia finansavimo ir galima būtų viską aprašyti. Gaila, neturiu jokio mokinio, tai kiek spėsiu tiek“, – kalbėjo 71-erių R.A.Čaplinskas, tuoj pat pridurdamas, kad jau planuoja leidinius apie Vokiečių ir Vilniaus gatves, įsimintinus jų gyventojus ir įvykius.

Pagal profesiją energetikas, tačiau kadaise užsikrėtęs istorija R.A.Čaplinskas ragino skaitytoją nesuklysti interpretuojant naujosios knygos „Vilniaus istorija: legendos ir tikrovė“ pavadinimą. „Nereikėtų klysti, nerašau apie geležinį vilką. Paneigiu legendas, keliautojų mitus, kurie pasakojo įvairią netiesą. Pavyzdžiui, kad Vilniuje gyvena praktiškai laukiniai, kai miestas iš tiesų išgyveno aukso amžių Žygimanto Augusto laikais“, – tikino istorijos tyrinėtojas. Anot jo, knygą surinkti ir parašyti prireikė 14-os metų, nors medžiagą iš archyvų jis pradėjo rinkti dar 1964-aisiais. R.A.Čaplinsko knygą išleido leidykla „Charibdė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius