Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rastų sukilimo dalyvių palaikų perlaidojimas planuojamas 2019-aisiais

Gedimino kalne radus 1863–1864 metų sukilimo prieš carinę Rusiją dalyvių palaikus, jų perlaidojimo ir galutinio pagerbimo ceremonija planuojama ne anksčiau nei 2019-ųjų pavasarį.
Gedimino kalno radiniai
Gedimino kalno radiniai / Kęstučio Stoškaus nuotr.

Kaip skelbia „Lietuvos žinios“, atminimo įamžinimu rūpinsis Vyriausybės sudaryta komisija, kurioje be premjero bus penki ministrai, dvi kanclerės ir pora patarėjų, taip pat galės būti pasitelkti istorikai ar kiti profesionalai. Kultūros ministrės patarėjas Viktoras Bachmetjevas sako, kad siekiama, jog palaikų perlaidojimas „būtų vienijantis, o ne skaldantis dalykas“, todėl visuomenė kviečiama įsitraukti į „ramų, lėtą, konstruktyvų dialogą“ dėl didvyrių pagerbimo.

Z.Sierakausko palaikai ant Gedimino kalno rasti liepos mėnesį, juos aptiko Lietuvos nacionalinio muziejaus archeologai. Z.Sierakauskui Rusijos valdžios atstovai 1863 metais Vilniaus Lukiškių aikštėje įvykdė mirties bausmę. Jam buvo 37 metai.

Rugsėjo pradžioje pranešta, kad ant kalno rasti ir kito sukilimo vado – Konstantino Kalinausko palaikai.

Kaip skelbia „Lietuvos žinios“, planuojama, kad sukilėlių palaikai galutinai turėtų būti identifikuoti kitų metų pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius