Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalčiai neišgąsdino: į istorinį naktinį žygį leisis daugiau žmonių nei 1923-iaisiais buvo sukilėlių

Naktį žadami stiprūs šalčiai negąsdina klaipėdiečių ir miesto svečių, pasiryžusių penktadienį pėstute įveikti 1923-iųjų sukilimo dalyvių maršrutą iš Priekulės į Klaipėdą.
Naktinio žygio dalyviams teko įveikti ir ledinio upelio vandenį.
Prieš kelis metus naktinio žygio dalyviams sausio viduryje teko įveikti ir upelį. Kai kurie nusimetė batus ir brido tiesiai į šaltą vandenį. / Gedimino Trimako nuotr.

Jau yra užsiregistravę daugiau nei 1600 žmonių. Istoriniuose šaltiniuose minima, kad prieš devyniasdešimt metų surengtame sukilime Klaipėdos kraštui prijungti dalyvavo 1500 žmonių. 

Šiemet sulaukta didžiulio žygeivių susidomėjimo: aktyvūs kariškiai, šauliai, moksleiviai, studentai, naktinių žygių mėgėjai iš visos Lietuvos. 

Kaip teigė jau dvyliktą kartą žygį organizuojantis Algirdas Grublys, šiemet dalyviai itin aktyviai registravosi. „Gal dar išsibarstys. Visus įspėjame, kad pasiruoštų tinkamą avalynę, pasiimtų dar vienas sausas kojines, žibintą. Jų gali prireikti“, – teigė žygio organizatorius, pats jau vienuolika kartų ėjęs istoriniais sukilėlių takais. 

Artėjančią naktį žadamas 15 laipsnių šaltis. „Gąsdino, kad šals iki 20, matome, kad prognozės pasikeitė. Trasos viduryje žygeivių lauks karšta arbata, košė“, – aiškino A.Grublys. 

Kelionė prasidės Priekulės I.Simonaitytės bibliotekoje 22 val. Finišo vieta – Klaipėdos lengvosios atletikos maniežas. Planuojama, kad pirmieji žygeiviai po 24,6 km ilgio kelionės finišo vietoje pasirodys apie 3–4 val. 

„Ši kelionė ne tik patriotinė, bet ir edukacinė, stengiamės įtraukti ir įdomesnių vietovių. Šį vakarą žygeiviai turės praeiti ir tarptautinę perkėlą, pamatys atsiveriančią uosto panoramą“, – pasakojo A.Grublys. 

Kasmet žygis surengiamas vis kitu maršrutu. Bandoma ieškoti vis įdomesnių kelių į Klaipėdą. Pats A.Grublys bando nueiti žemėlapiuose pažymėtą maršrutą, apžiūri vietoves. 

„Tačiau neretai gamta ima ir iškrečia pokštus. Pernai nenumatėme, kad bus ištvinęs upelis, užpernai visų laukė vėtra. Prieš kelerius metus apskritai likus dienai iki kelionės teko paruošti naujus žemėlapius. Danė taip ištvino, kad teko numatyti kitą kelią“, – pasakojo žygio organizatorius. 

Šeštadienį visi žygeiviai bus pagerbti Teatro aikštėje prie istorinės prancūzų prefektūros. 

12 val. visi miestiečiai ir svečiai kviečiami į teatralizuotą akciją „Prefektūros šturmas“. Dalyvaus Kauno ir Klaipėdos karybos istorijos klubai, šauliai, kariai savanoriai, naktinio žygio dalyviai. Bus rengiama istorinio šturmo inscenizacija. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius