Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasario 16-osios akto kopija nuo šiol bus eksponuojama ir Briuselyje

Kovo 20 dieną Briuselyje esančiuose Europos istorijos namuose vyko iškilminga ceremonija, kurios metu Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius Europos Parlamento pirmininkui Antonijui Tajaniui perdavė Vasario 16-sios nutarimo dėl nepriklausomos Lietuvos valstybės atstatymo akto kopiją. Norą šio Lietuvai itin svarbaus dokumento kopiją eksponuoti Europos istorijos namuose A.Tajanis išsakė sveikindamas Lietuvą Vasario 16-sios proga Europos Parlamente vykusiame minėjime, rašoma spaudai išplatintame \užsienio reikalų ministerijos pranešime.
Linas Linkevičius Europos Parlamento pirmininkui Antonijui Tajaniui perdavė Vasario 16-sios nutarimo dėl nepriklausomos Lietuvos valstybės atstatymo akto kopiją.
Linas Linkevičius Europos Parlamento pirmininkui Antonijui Tajaniui perdavė Vasario 16-sios nutarimo dėl nepriklausomos Lietuvos valstybės atstatymo akto kopiją. / LRV nuotr.

„Didžiuojamės, kad šis Lietuvai itin svarbus dokumentas bus eksponuojamas Europos istorijos namuose kaip priminimas apie mūsų istoriją ir dabartį, apie tai, už ką kovojome ir tebekovojame, apie ES svarbą“, – sakė L.Linkevičius. Ministras pabrėžė, kad Lietuvos žmonės labai gerai žino laisvės ir nepriklausomybės kainą, supranta, kad tai nėra duotybė, kad šias vertybes reikia ginti nuolat.

„Lietuvos Nepriklausomybės aktas mums ne tik primena istoriją, bet ir šių dienų situaciją. Dar ir šiandien Europoje ne visos tautos yra laisvos“, – akcentavo ministras.

Sveikindamas susirinkusiuosius, EP pirmininkas pasidžiaugė Lietuvos pasiekimais ir indėliu į ES gerovę, pabrėžė europiečius vienijančių vertybių svarbą ir tai, kad jos įkvėpė lietuvių tautą išsilaisvinti iš sovietinės priespaudos ir tapti ES nare. A.Tajanis taip pat pažymėjo, kad šis Aktas yra ne tik istorijos liudijimas, bet ir įpareigojimas dabarčiai.

Europos istorijos namai – Europos Parlamento įkurtas muziejus, atidarytas 2017 metų gegužę. Jame apžvelgiami įvairūs Europos istorijos laikotarpiai, žymintys žemyno vienijimosi, ekonominės, socialinės, politinės integracijos procesą, europinės tapatybės formavimąsi. Muziejuje vykstančiuose renginiuose keičiamasi idėjomis, diskutuojama apie Europos istoriją ir ateitį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius