-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasario 16-osios proga Kuršėnų gimnazistai atkūrė garsiąją signatarų nuotrauką

Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazija su visa Lietuva mini Vasario 16-ąją – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Ypatingą dieną, vykusią prieš 106 metus, kai Lietuvos Taryba savo posėdyje paskelbė „atstatanti nepriklausomą ir demokratiniais pamatais sukurtą Lietuvos valstybę“, gimnazistai pamėgino pakartoti ir atkurti šios dienos iškilmingas akimirkas dalyvaudami fotosesijoje „Pakartok istorinę akimirką“, protų mūšyje „Ar žinai savo šalies istoriją?“ ir kt. renginiuose, skirtuose Valstybės gimtadieniui, rašoma spaudai išplatintame mokyklos pranešime.
Vasario 16-osios proga Kuršėnų gimnazistai atkūrė signatarų nuotraukas
Vasario 16-osios proga Kuršėnų gimnazistai atkūrė signatarų nuotraukas / Kuršėnų gimnazijos nuotr.

Fotosesija „Pakartok istorinę akimirką“

Vasario 16-sios išvakarėse 20 KLIG gimnazistų atkūrė senąją nuotrauką, kurioje užfiksuota 20 signatarų, 1918 m. vasario 16 pasirašiusių Nepriklausomybės aktą. Mokiniai fotosesijai pasipuošė taip, kaip tą istorinę akimirką vilkėjo 1918 m. vasario 16 d. Lietuvos signatarai.

„Pasipuošę ir rimti mokiniai sustingo prabėgusio laiko akimirkoje. O pasibaigus fotosesijai, kurią iniciavo mokytojos Raimonda Rumbinaitė ir Violeta Laurutienė, gimnazistai jautėsi išdidūs, džiaugėsi, kad jiems patikėta grąžinti šią akimirką“, – rašoma pranešime.

1918 m. vasario 16-osios Nepriklausomybės Aktą pasirašė įvairaus ir labai plataus politinio diapazono žmonės. Tarp pasirašiusiųjų – 8 teisininkai, 4 kunigai, 2 agronomai, 2 verslininkai, 1 daktaras, 1 sociologas, 1 inžinierius, 1 spaudos darbuotojas. Jų visų amžiaus vidurkis – 41 metai.

Kuršėnų gimnazijos nuotr./Vasario 16-osios proga Kuršėnų gimnazistai atkūrė signatarų nuotraukas
Kuršėnų gimnazijos nuotr./Vasario 16-osios proga Kuršėnų gimnazistai atkūrė signatarų nuotraukas

Pabūti vyresniais ir brandesniais žmonėmis, pasirašiusiems šį valstybės dokumentą, pasak pranešimo, gimnazistams buvo nelengva. Pasibaigus fotosesijai vaikinai džiūgavo, kad pavyko. Dešimtokas Gabrielius Lauerman džiaugėsi, kad jam leido bent akimirkai atkartoti vyriausią 66 metų signatarą Joną Basanavičių.

O jauniausią signatarą Kazimierą Bizauską ir jo įvaizdį bandė pakartoti devintokas Mykolas Slavinskas. Signatarą Praną Dovydaitį šią reikšmingą akimirką bandė pakartoti devintokas Armandas Šukys. Fotosesija ir suteikta galimybe džiaugėsi ir kiti devintokai Neilas Rudžinskas, Deividas Vosylius, dešimtokas Jokūbas Kudrickas, vienuoliktokai Jonas Benediktas Šličius, Titas Atstupas, abiturientai Donatas Šiurkus, Arnas Andrejevas, Gotis Nauckūnas ir kt. Žodžiu, visi fotosesijos dalyviai buvo laimingi, nes galėjo pakartoti stebuklingą 1918 m. vasario 16-osios akimirką.

Mokinius fotografavo direktorės pavaduotoja Jurgita Butnorienė, o nuotraukas ,,sendino“ vienuoliktokai Ovidija Cirtautė, Titas Atstupas ir abiturientas Donatas Šiurkus.

Kuršėnų gimnazijos nuotr./Vasario 16-osios proga Kuršėnų gimnazistai atkūrė signatarų nuotraukas
Kuršėnų gimnazijos nuotr./Vasario 16-osios proga Kuršėnų gimnazistai atkūrė signatarų nuotraukas

Labai norėjome ir pakartoti Jono Basanavičiaus bei jo žmonos, t. y. Čekijoje gimusios vokietės Elenoros Mohl, džiaugsmingas akimirkas. Ši garbė vėl teko dešimtokui Gabrieliui Lauerman, sėkmingai įamžinusiam signatarą, ir jo žmoną bandžiusioms įamžinti dviem mūsų gimnazijos mokinėms – dešimtokei Ugnei Pilipauskaitei ir devintokei Gabrielei Paulauskaitei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius