-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

VDU rengiamoje konferencijoje apie istoriją ir dabartį diskutuos pasaulinio garso mokslininkai

Harvardo universiteto profesorė Svetlana Boym, Indianos universiteto profesorius Padraic Kenney bei Tel Avivo universiteto profesorius Freddie Rokem – trys visame pasaulyje žinomi mokslininkai šios savaitės viduryje viešės Kaune. Intriguojančius pranešimus jie skaitys spalio 21-23 dienomis Vytauto Didžiojo universitete (Gimnazijos g. 7) vyksiančioje tarptautinėje mokslinėje konferencijoje „Kintanti praeitis: istorijos (re)konstrukcijos nuo 1945-ųjų iki dabar“.
Vytauto Didžiojo universitetas
Vytauto Didžiojo universitetas / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

 „Renginys skirtas vienai aktualiausių šiandieninio mokslo ir visuomenės problemų – praeities interpretacijos ir istorijos rašymo klausimams. Jos tema remiasi idėja, kad istorija nėra duotybė – istoriją savaip kuria ir įprasmina įvairios kultūrinės, socialinės ir politinės praktikos – vieši atminimo ritualai, istorinės inscenizacijos, muziejai, paminklai, o visuomenės įsivaizdavimą apie praeitį stipriai veikia meno kūryba – literatūra, dailė, kinas, teatras“, ji – teigė viena konferencijos organizatorių dr. Linara Dovydaitytė.

Konferencijos dalyviai diskutuos apie performatyvias istorijos (re)konstrukcijos priemones, kurios leidžia ne tik interpretuoti praeities tekstus, bet ir dalyvauti istorijos kūrime, skatindamos aktyvų, o ne pasyvų santykį su praėjusiu laiku. Renginyje dalyvaus ir pranešimus skaitys daugiau nei 40 politikos, istorijos, kultūros, literatūros, dailės ir teatro tyrėjų iš viso pasaulio.

Konferencijos proga nuo spalio 22 dienos Vytauto Didžiojo universiteto galerijoje „101“ (Laisvės al. 53) veiks Svetlanos Boym, kuri garsėja ne tik kaip teoretikė, bet ir kaip naujųjų medijų menininkė, paroda „Nostalgiškos technologijos: nemoderni paroda“. Ekspoziciją bus galima apžiūrėti iki spalio 30 dienos. Galerija lankytojams atvira darbo dienomis 12–18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius