-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Afganistano Goro provincijoje dislokuoti Lietuvos kariai vyko į oro patrulį

Afganistano Goro provincijos gubernatoriaus vadovaujama delegacija ir šešioliktosios Goro provincijos atkūrimo grupės (PAG-16) kariai vyko į už 65 km į šiaurę nuo Čagčarano miesto esantį Čacharsados rajono centrą.
Lietuvos karių patrulis į Čacharsados rajono centrą
Lietuvos karių patrulis į Čacharsados rajono centrą / Vyr. ltn. Indrės Sejonienės nuotr.

Kaip rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime, patrulio kariai ir valdžios atstovai susitiko su vietos gyventojais ir aptarė svarbius valdymo ir vystomojo bendradarbiavimo klausimus, taip pat pristatė paramą vietos mokykloms.

Patrulyje dalyvavo Goro provincijos gubernatorius Sayedas Anwaras Rahmatis, Provincijos atkūrimo grupės vadas pulkininkas Linas Kubilius, Goro provincijoje policijos viršininkas Delawaras Shahas Delawaras, PAG-16 civilių ir karių bendradarbiavimo grupės, kiti vietos valdžios ir žiniasklaidos atstovai.

„Pabendravę su vietos valdžios atstovais susidarėme įspūdį, kad rajone veikiančios valdžios institucijos smarkiai pažengė valdymo srityje, tačiau didžiausią įspūdį paliko saugumo pajėgų pasirengimas ir sparčiai gerėjanti saugumo situacija rajone“, – sakė PAG-16 vadas plk. L. Kubilius.

Pasak vado, tinkamas vietos saugumo pajėgų pasirengimas ir jau dabar rodomas savarankiškumas užtikrinant saugumą rajone – geros saugumo situacijos garantas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius