Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorius Konstantinas Chabenskis sukritikavo Rusijos agresiją Kryme, bet po nuožmaus puolimo išsižadėjo savo žodžių

Žymus Rusijos aktorius Konstantinas Chabenskis šioje šalyje populiariame socialiniame tinkle „Vkontakte“ paskelbė Vladimirą Putiną kritikuojančius ir Ukrainą palaikančius įrašus. Tačiau netrukus jis pareiškė naikinantis paskyrą dėl prasidėjusio persekiojimo.
Konstantinas Chabenskis
Vladimiras Putinas ir Konstantinas Chabenskis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Draugai, viską jūs žinote, kas vyksta Ukrainoje, todėl noriu pasakyti tik viena: palaikau Ukrainą ir smerkiu V.Putino politiką. Ukraina, mes su tavimi!”, – aktoriaus pareiškimą cituoja newsru.com.

Tereikėjo tik prabilti apie Ukrainą, iškart prasidėjo kritika ir užgauliojimai. Draugai, sustokite, kol ne vėlu! Taip, aš už Ukrainą ir tame nematau nieko blogo, – rašė K.Chabenskis.

Po kurio laiko aktorius parašė: „Tereikėjo tik prabilti apie Ukrainą, iškart prasidėjo kritika ir užgauliojimai. Draugai, sustokite, kol ne vėlu! Taip, aš už Ukrainą ir tame nematau nieko blogo“.

Paskutiniame įraše sekmadienį K.Chabenskis pareiškė, kad dėl neigiamos nuomonės jis ištrins savo paskyras: „Bendraukite su kitomis Rusijos žvaigždėmis, pavyzdžiui, Sergejumi Bezrukovu, Tina Kandelaki ir taip toliau. Linkiu visiems laimės ir gerovės, ir tiems, kurie mane myli, ir tiems, kurie nemyli“. S.Bezrukovas buvo tarp tų Rusijos kultūros garsenybių, kurios parėmė V.Putiną.

Tačiau vėliau interviu „Life News“ K.Chabenskis teigė, kad apskritai niekur nieko nekomentavo: „Neturiu ką pasakyti, nes nežinau, kas tai parašė. To komentuoti neketinau. Šiuo metu užsiimu visiškai kitais reikalais ir su internetu neturiu nieko bendro“.

Kai kurie menininkai nežinojo, kad palaiko V.Putiną

Praėjusią savaitę Kremlius nurodė duoti atkirtį Rusijos kultūros garsenybėms muzikantams Borisui Grebenščikovui, Andrejui Makarevičiui, Jurijui Ševčukui, rašytojui satyrikui Michailui Žvaneckiui ir kitiems, kurie pasmerkė Vladimiro Putino agresiją prieš Ukrainą ir bandymus atplėšti Krymą.

Rusijos kultūros ministerijos tinklalapyje paskelbta, kad beveik šimtas ryškiausių šios šalies kultūros veikėjų visiškai remia V.Putino politiką.

Newsru.com teigimu, tarp 512 menininkų, pasirašiusių paramos tekstą, buvo tokių, kurie net nežinojo, kad ir jie pasirašė.

Inteligentai: gėda tylėti ir pasyviai stebėti

Leidinio „Novaya Gazeta“ tinklalapyje buvo paskelbtas laiškas, kviečiantis inteligentų kongresą prieš karą, Rusijos saviizoliaciją ir totalitarizmo suklestėjimą.

Grubiai pažeista tarptautinė teisė, sutrypti Europos stabilumo principai. Rusija ryžtingai ritasi link naujo šaltojo karo su Vakarais, nesunku numatyti sunkias jo pasekmes, – teigiama inteligentų laiške.

„Mūsų šalis įtraukta į pavojingiausią avantiūrą. Su šūkiais „Apginsime rusus Kryme ir visus ukrainiečius nuo naujos neteisėtos fašistinės valdžios Ukrainoje“ prasidėjo Krymo aneksija. Šiurkščiai pažeista tarptautinė teisė, sutrypti Europos stabilumo principai. Rusija ryžtingai ritasi naujo šaltojo karo su Vakarais link, nesunku numatyti sunkias jo pasekmes“, – rašoma laiške.

Leidinys taip pat paskelbė prieš karą nukreiptą pareiškimą, kurį pasirašė aktoriai, režisieriai, rašytojai, mokslininkai ir kiti inteligentai.

„Įvykiai Kryme vystosi sparčiai ir baigsis jei ne kraujo praliejimu, tai gėda Rusijai ir kančia abiejų šalių žmonėms. Viltys sustabdyti tai argumentais dūžta. Tačiau tuo labiau gėda tylėti ir pasyviai stebėti. Mes, nevadinantys savęs kultūros ar mokslo veikėjais, esantys tiesiog Rusijos inteligentai, dirbantys savo srityse, pareiškiame, kad esame prieš įsiveržimą į kitos valstybės teritoriją. Mes prieš karą su Ukraina ir priešpriešą su pasauline bendruomene, mes su tais, kurie nesilanksto ir nepasiduoda melui“, – rašoma pareiškime.

A.Makarevičių išvadino S.Banderai parsidavusiu žydu

Garsus Rusijos muzikantas Andrejus Makarevičius, grupės „Mašina vremeni“ lyderis, pasakojo, kad per Maskvoje vykusį „Taikos maršą“ jam teko kęsti antisemitinius užgauliojimus.

Maskvos centre įvykęs „Taikos maršas“, kurio dalyviai protestavo prieš V.Putino surengtą karinę agresiją Kryme, sutraukė apie 50 tūkst. žmonių.

Apie antisemitinį pareiškimą savo atžvilgiu muzikantas papasakojo savo „Facebook“ paskyroje.

„Vaikštau po „Taikos maršą“, iš skersgatvio prie manęs priėjo gerai apsirengę vyrai, kuriems buvo apie 50 metų. Jie pamatė ant mano drabužių Ukrainos vėliavėlę ir sušuko: „Bandera! (Stepanas Bandera – aut.)“ ir nusikeikė. Pribėgo, atpažino, o aš tuo metu paspartinau žingsnį ir nueidamas išgirdau: „Andriucha! Žydas Banderai parsidavė“. Bijau, kad šios tautos jau nebepavyks išgelbėti“, – rašo A.Makarevičius.

Savo komentare, skelbtame ir 15min.lt, A.Marakevičius teigė, jog baisu suvokti, kokioje šalyje jis gyvena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius