Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algirdas Butkevičius: kitų metų finansavimas gynybai jau žinomas

Kiek kitąmet didės finansavimas gynybai, jau sutarta, sako premjeras Algirdas Butkevičius, tačiau konkrečių skaičių sako dar negalintis viešai įvardinti.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Alfredo Pliadžio nuotr.

Premjeras tvirtina negalintis atskleisti konkrečių skaičių, nes dar nėra aišku, ar už planuojamą įsigyti naują karinę techniką iš Lenkijos reikės sumokėti dar šiemet, ar kitų metų pirmąjį-antrąjį ketvirtį.

„Esame sutarę su prezidente, su Lietuvos kariuomenės vadu, krašto apsaugos ministru, kad antrąjį pusmetį jau konkrečiai kalbėsimės apie asignavimų didinimą krašto apsaugos sistemai (…). Aš žinau, kokia yra sąmata, ji yra suderinta mano kabinete. Bet kai kurie mokėjimai bus atlikti tik kitais metais, nes užsakymai jau pradėti įgyvendinti. Dar nežinome, ar gruodį reikės atlikti mokėjimus, ar kitų metų pirmą, ar antrą ketvirtį“, – sakė premjeras.

Aš žinau, kokia yra sąmata, ji yra suderinta mano kabinete

Nors anksčiau buvę susitarimai tarp partijų dėl gynybos finansavimo didinimo nebuvo įgyvendinti, A.Butkevičius buvo optimistiškas bei tvirtino, kad saugumo klausimas šiuo metu yra prioritetas ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje.

„Jei bus tokia situacija, kaip dabar, mes pagal savo įsipareigojimus nacionaliniame susitarime tarp politinių partijų stengsimės jau ateinančiais metais (finansavimą) padidinti“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Jis taip pat patvirtino, kad finansavimas priklausys ir nuo to, ar bus pasiektos ekonomikos augimo prognozės.

„Jei (jos) bus pasiektos, savaime suprantama, turėsime didesnes finansines galimybes finansuoti ir krašto apsaugos sistemą. Bet gyvenime gali visko įvykti. Kalbant apie tai, kas suplanuota, mes tuos pažadus įgyvendinsime“, – tvirtino A.Butkevičius.

Lietuvos parlamentinių partijų vadovai kovo 29 dieną įsipareigojo nuosekliai didinti krašto apsaugos finansavimą, kad 2020 metais jis pasiektų 2 procentus bendrojo vidaus produkto. Šiuo metu Lietuva gynybai skiria 0,8 proc. BVP, ir pagal šį rodiklį yra priešpaskutinė NATO. Aljanso šalys yra įsipareigojusios siekti 2 proc. finansavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius