Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algirdo batalionas išplatino trumpą vaizdo medžiagą apie pratybas „Aršus vilkas“, vykusias per mėnulio pilnatį

Algirdo bataliono kariai išplatino trumpą vaizdo medžiagą, kurioje užfiksuoti praėjusią savaitę pasibaigusių pratybų „Aršus vilkas“ vaizdai. 15min.lt jau skelbė apie šias pratybas, dabar kariai suteikia galimybę išvysti, kaip viskas vyko.
Pratybos „Aršus vilkas“
Pratybos „Aršus vilkas“ / Srž. Vaidoto Kavaliausko nuotr.

Pratybos lapkričio 18-21 vyko Jonavos ir Kaišiadorių rajonuose. pratybose dalyvavo ne tik Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono kariai, bet ir priskirti padaliniai iš Karinių Oro pajėgų, Karo medicinos tarnybos, Oro gynybos bataliono, Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos bataliono, Juozo Vitkaus inžinerinio bataliono, kunigaikščio Vaidoto mechanizuotojo pėstininkų bataliono ir Karo policijos.

Iš viso Jonavos, Elektrėnų ir Kaišiadorių rajonų keliais riedėjo virš 80 kovos technikos vienetų, pratybose dalyvavo apie 600 karių.

Kaip anksčiau skelbė kariuomenė, gavus signalą į mokymus „Aršus vilkas“, susirinkę ir pasiruošę padaliniai tamsiu paros metu paliko bataliono teritoriją. Nuvykęs apie pusšimtį kilometrų, batalionas užėmė laukimo rajoną miške prie Dainavos kaimo Elektrėnų rajone. Paryčiui bataliono rekognuoskuotės grupė išvyko žvalgyti susitelkimo rajoną, kurį popiet užėmė visi pratybose dalyvaujantys padaliniai.

​Vėliau batalionui dar kartą teko keisti susitelkimo rajoną. Minėtieji rajonai vienas nuo kito buvo nutolę apie 50 kilometrų atstumu. Bataliono žygį efektyviai rėmė ir padalinių mobilumą užtikrino inžinierių būrys iš Juozo Vitkais inžinerinio bataliono, o nuo grėsmių iš oro saugojo Oro gynybos bataliono kariai. Keičiant susitelkimo rajoną bataliono padaliniai pasipildė kuru, šaudmenimis ir maistu tiesioginės paramos kuopos įrengtame aprūpinimo rajone.

Priešiškas pajėgas imitavusiems Vaidoto bataliono kariams teko nelengva dalia. Keičiant susitelkimo rajonus ir juose apsistojus, padaliniai patyrė įvairių tiesioginių ir netiesioginių apšaudymų, pasalų, kelio užtvarų. Taip jau sutapo, kad bataliono pratybos vyko per pačią mėnulio pilnatį, todėl „vilkų" instinktas negailėti priešo buvo dar stipresnis. Dėl to ir priešiškoms pajėgoms teko pajusti aršią ir negailestingą vilkų ugnies ir manevro galią, kuri ištobulinta ilgų treniruočių ir begalės pratybų metu.

 

Pėstininkams taip pat talkino Karinių oro pajėgų sraigtasparnis Mi-8. Bataliono susitelkimo rajoną užpuolus priešui, Generolo Romualdo Giedraičio bataliono Oro atakos valdymo grupės kariai, dirbdami petys į petį su pėstininkais, iškvietė paramą iš oro ir koregavo atskridusio sraigtasparnio ugnį, taip sudarydami sąlygas batalionui saugiai atsitraukti į atsarginį susitelkimo rajoną. Sraigtasparnio pagalba taip pat buvo vykdoma vietovės žvalgyba iš oro ir parama suplanuotai informacinei operacijai.

Kiek aukščiau galite peržiūrėti trumpą vaizdo medžiagą iš šių pratybų. Vaizdo medžiagą savo paskyroje „Facebook“ paskelbė Mechanizuotoji pėstininkų brigada „Geležinis Vilkas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius