-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie 40 Lietuvos karių vyks į pratybas Ukrainoje

Apie 40 Lietuvos karių šį mėnesį vyks į Jungtinių Valstijų vadovaujamas karines pratybas Ukrainoje, BNS penktadienį patvirtino Krašto apsaugos ministerija.
Lietuvos kariai
Lietuvos kariai / T.Pakalniškio nuotr.

Pratybose dalyvaus 200 amerikiečių karių. Savo karius taip pat atsiųs NATO šalys Bulgarija, Didžioji Britanija, Estija, Rumunija, Vokietija bei aljansui nepriklausančios Moldova ir Norvegija.

„Pratybose dalyvaus apie 40 Lietuvos karių. Iš jų – 32 pėstininkų batalionų (LDK Butigeidžio dragūnų bataliono ir Karaliaus Mindaugo husarų bataliono) žvalgai, kurie kartu su kitų pratybose dalyvaujančių valstybių kariais treniruosis tobulindami individualius karių gebėjimus vykdyti tarptautinių taikos palaikymo operacijų užduotis. Taip pat vyksta keli Lietuvos kariuomenės štabo karininkai“, – BNS pranešė Krašto apsaugos ministerijos atstovė spaudai.

Pratybos vyks rugsėjo 13-26 dienomis. Jomis siekiama pademonstruoti solidarumą su Ukraina, kuri tęsia kovą su prorusiškais separatistais šalies rytuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius