Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apsišaukėliui Donecko vadeivai beliko bėgti į Marsą

Ukrainos kariuomenei savaitgalįpasiekus simbolinį lūžį vykdant antiseparatistinę operaciją, atsikovotuose miestuose stengiamasi kuo greičiau grąžinti normalias gyvenimo sąlygas, o kitą Rytų Ukrainos dalį iš prorusiškų gaujų kontrolės kariuomenė žada perimti per kelias savaites.
Valerijus Bolotovas
Valerijus Bolotovas / „Scanpix“ nuotr.

Ukrainos kariuomenė vis dar šukuoja Slovjansko gatves ieškodama nepabėgusių, bet ir ginklų nesudėjusių teroristų, tačiau centrinė miesto aikštė jau radikaliai kitokia nei prieš savaitę. Vietoj neegzistuojančios Donecko "liaudies respublikos" – Ukrainos vėliava, plevėsavusi Maidane, o šalia Lenino – Ukrainos herbas.

Ukrainos gynybos ministras žada, kad visuose išlaisvintuose miestuose bus stengiamasi kuo greičiau atkurti normalų gyvenimą ir Slovjanske savo pažadus kariuomenė tesi iš karto žmonėms dalydama maisto produktus ir humanitarinę pagalbą.

Miestą valdant ginkluotoms prorusiškoms gaujoms buvo sustoję viskas, pvz., nemokamos net pensijos, nedirbo paštas.

Į miestą atvykęs Donecko srities gubernatorius teigia, kad vandens ir elektros tiekimas turėtų būti atnaujintas jau antradienį. Miestą valdant ginkluotoms prorusiškoms gaujoms buvo sustoję viskas, pvz., nemokamos net pensijos, nedirbo paštas.

Trauktis neturi kur ir Donecko "liaudies respublikos" apsišaukėlis bosas Valerijus Bolotovas. Jis sako, kad, jei kariuomenė užims Donecko miestą, kita stotelė jam – tik Marsas.

Tačiau iki Donecko Ukrainos armijai dar ne viena diena mūšių, nes pajutęs pergalės skonį Kijevas dabar sakosi nebekartosiąs vienašalių paliaubų, jei separatistai neįvykdys reikalavimų sudėti ginklus, perleisti pasienio postų kontrolę ir paleisti įkaitus. O užsitikrinus sienų kontrolę, anot Ukrainos vidaus reikalų ministro A.Avakaovo, iki antiseparatistinės operacijos pabaigos gali būti likę tik keletas savaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius