Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 31 /2014 09 01

Azovo jūroje apšaudyti du Ukrainos pakrančių apsaugos kateriai

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Ilovaiske (Donecko sritis) iš apsupties išlaisvinta dar 14 Ukrainos karių. Vėlų sekmadienio vakarą paskelbta, kad iš apsupties išlaisvinti dar 84 Ukrainos kariai. Tuo metu sekmadienio rytą pranešta, kad prie Ukrainos sienos – dar vienas Rusijos „humanitarinės pagalbos“ konvojus. Sekmadienio vakarą pranešta, kad Azovo jūroje apšaudyti du Ukrainos pakrančių apsaugos kateriai.
Azovo jūroje apšaudytas pasieniečių laivas.
Azovo jūroje apšaudytas pasieniečių laivas. / „Euromaidano“ „Facebook“ paskyroje patalpinta nuotr.

01.14 val. Iš apsupties išlaisvinti dar 84 Ukrainos kariai

Naujienų agentūra „Unian“ skelbia, kad dar 84 Ukrainos kariai išlaisvinti iš apsupties Ilovaiske (Donecko sritis).

19.22 val. Naujienų agentūra „Unian“ skelbia, kad, preliminariais duomenimis, yra sužeistųjų ir žuvusiųjų dėl incidento. Tuo metu „Euromaidano“ socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje paskelbta nuotrauka, kurioje – du Ukrainos pakrančių apsaugos kateriai, paskendę dūmuose. Skelbiama, kad šeši asmenys pristatyti į ligoninę.

17.35 val. Azovo jūroje apšaudyta Ukrainos pakrančių apsaugos kateris

Azovo jūroje sekmadienį apšaudytas Ukrainos pakrančių apsaugos kateris. Apšaudymas įvyko apie 15.20 val. vietos laiku, – skelbia naujienų agentūra „Unian“. Incidentas įvyko netoli Mariupolio. Apie tai informavo „Ukrainskaja Pravda“, remdamasi Donecko pasieniečių informacija. Kas ir kodėl surengė ataką kol kas nežinoma. Pasieniečiai aiškinasi incidento aplinkybes. Apie aukas kol kas nepranešama.

Liudininkų teigimu, jie matė katerio apšaudymą iš Novoazovsko ir gyvenvietės Bezymiannoje. Anot jų, kateris šiuo metu jūroje, paskendęs dūmuose.

Kaip informavo Mariupolio tinklalapis „0629“, remdamasi Novoazovsko rajono administracijos atstovo Olego Sidorenkos informacija, kateris buvo apšaudytas šalinetoli Širokino gyvenvietės.

VIDEO: Azovo jūroje apšaudyta pasieniečių valtis

16.54 val. Skelbiama, kad 85 sužeisti Ukrainos kariai iš Ilovaisko nugabenti į Dnepropetrovsko ligoninę. Dauguma jų sužeisti sunkiai.

„Euromaidano“ nuotr./Situacija Rytų Ukrainoje rugpjūčio 31 d.
„Euromaidano“ nuotr./Situacija Rytų Ukrainoje rugpjūčio 31 d.

13.30 val. Sunaikino apie šimtą teroristų

Per pastarąją parą Ukrainos ATO pajėgos sunaikino apie šimtą teroristų. Apie tai skelbia „Ukrainskaja pravda“, remdamasi ATO atstovu spaudai Leonidu Matiuchinu.

„Teritorijoje, kur vykdoma antiteroristinė operacija, tęsiami aktyvūs karo veiksmai. Sunaikintas teroristų dalinys šiauriniame Petrovskės gyvenvietės pakraštyje. Žvalgybos duomenimis, po mūsų smūgio teroristų pozicijoms, vyko sprogimai ir kilo gaisrai“, – teigė ATO atstovas spaudai.

Anot L.Matiuchino, pastarąją parą sunaikintos trys salvinės kovos mašinos „Grad BM-21“, šarvuotis, kovinė žvalgybinė mašina, sunkvežimis „Kamaz“ ir maždaug šimtas teroristų.

Jis taip pat pranešė, kad ATO pajėgų pozicijos buvo apšaudytos netoli Lutuhynės, Andrejevkos, Beriozovkos, Malaja Ivanovkos ir Faščiovkos gyvenviečių.

„Keturis kartus buvo apšaudytas Luhansko oro uostas“, – pridūrė ATO atstovas spaudai, pažymėdamas, kad iš Rusijos pusė ir toliau apšaudo Ukrainos ATO pajėgas. Šiuo metu apšaudymas vyksta netoli Makarovo.

Iš apsupties išlaisvinta dar 14 Ukrainos karių

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Ilovaiske (Donecko sritis) iš apsupties išlaisvinta dar 14 Ukrainos karių. Apie tai savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje informavo Ukrainos savanorių bataliono „Donbass“ vadas Semionas Semenčenka.

Priminsime, kad šeštadienį Ukrainos Vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas pranešė, jog iš apsupties buvo paleisti pirmieji 28 savanoriai.

Prie Ukrainos sienos – dar vienas Rusijos „humanitarinės pagalbos“ konvojus

Prie Ukrainos sienos stovi antrasis Rusijos „humanitarinės pagalbos“ konvojus, kurį sudaro 280 sunkvežimių. Kaip skelbia naujienų agentūra „Unian“, konvojus laukia, kol galės įvažiuoti į Donbasą (Luhansko ir Donecko sritys) Rostovo regione. Kremlius vėl gabena „pagalbą“ baltai nudažytuose sunkvežimiuose. Skelbiama, kad Kijevas sutiko priimti humanitarinę pagalbą su sąlyga, kad bus atliktos visos reikalingos pasienio procedūros ir pagalba bus teikiama su Raudonojo Kryžiaus atstovų žinia.

Stop kadras/Prie Ukrainos sienos – dar vienas Rusijos „humanitainės pagalbos“ konvojus.
Stop kadras/Prie Ukrainos sienos – dar vienas Rusijos „humanitarinės pagalbos“ konvojus.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius