Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijos kariuomenės inspektoriai lankosi Mechanizuotojoje pėstininkų brigadoje „Geležinis Vilkas“

Lapkričio 11–13 dienomis Baltarusijos kariuomenės ginkluotės kontrolės agentūros inspektoriai lankosi Lietuvos kariuomenės Mechanizuotojoje pėstininkų brigadoje „Geležinis Vilkas“ Rukloje (Jonavos r.), kur vertina jos dalinių pateiktą informaciją, ginkluotės ir įrangos sistemų dislokavimo planus.
Baltarusijos ginkluotės inspektoriai Lietuvoje
Baltarusijos ginkluotės inspektoriai Lietuvoje / Vyr. srž. Ediko Ponomariovo nuotr.

Baltarusijos kariuomenės ginkluotės inspektoriai Lietuvoje lankosi pagal Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) 2011 m. Vienos dokumentą ir 2001 m. pasirašytus Lietuvos ir Baltarusijos dvišalius susitarimus dėl papildomų pasitikėjimą ir saugumą stiprinančių priemonių.

Pagal šio dokumento nuostatas, kiekviena ESBO priklausanti šalis turi teisę patikrinti, ar kita šiai organizacijai priklausanti šalis nevykdo neteisėtos karinės veiklos, apie kurią būtina pranešti iš anksto, ar neturi nedeklaruotų karinių pajėgumų.

Vienos dokumentas taip pat įpareigoja valstybes kasmet pateikti informaciją apie savo karines pajėgas, gynybinių pajėgumų vystymo planus bei karinį biudžetą, iš anksto informuoti apie planuojamą karinę veiklą.

Valstybės taip pat įsipareigoja priimti savo teritorijoje nustatytą kiekį kitų šalių karinių ekspertų inspekcijų bei vertinamųjų vizitų į karinius dalinius.

Šiais metais tai bus antras užsienio šalių inspektorių apsilankymas Lietuvos kariniuose daliniuose pagal Vienos dokumentą. Taip pat Lietuvoje Rusijos Federacijos ir Baltarusijos inspektoriai atliko stebėjimo skrydį virš Lietuvos teritorijos pagal ESBO Atvirosios oro erdvės sutartį.

Lietuvos inspektoriai savo ruožtu šiais metais vadovavo bendrai su JAV ir Prancūzija inspekcijai Tadžikijoje, bendrai su Danija inspekcijai Ukrainoje, kartu su Prancūzijos atstovais lankėsi Armėnijoje bei Vokietijos vadovaujamoje inspekcijoje Rusijos Federacijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius