Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltijos šalyse prasideda NATO karinių oro pajėgų pratybos

Baltijos šalių oro erdvėje antradienį prasideda NATO karinių oro pajėgumų treniruotė, kurioje dalyvaus Jungtinių Valstijų, Švedijos ir Lietuvos kariniai orlaivai.
Naikintuvai
Naikintuvai

Tokios pratybos Baltijos regione vyksta jau penktus metus, bet šiemet jos rengiamos Rytų Europos valstybėms nuogąstaujant dėl Rusijos, kuri aneksavo Ukrainos Krymo regioną.

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas BNS šias pratybas pavadino „dar vienu pavyzdžiu, kad NATO aljansas yra solidarus ir vykdo savo įsipareigojimas“.

Dviejų dienų treniruotėje dalyvaus šiuo metu Baltijos šalių oro erdvėje patruliuojantys JAV karinių oro pajėgų kariai su naikintuvais F-15C „Eagle“, Švedijos karinių oro pajėgų naikintuvai JAS-39 Gripen, Lietuvos karinių oro pajėgų transporto lėktuvas C-27J „Spartan“, sraigtasparnis Mi-8.

Planuojama, jog treniruotėje dalyvaus ir išankstinio perspėjimo ir kontrolės orlaivis AWACS iš Vokietijos bei JAV degalų papildymo ore orlaivis KC-135R.

Treniruotės metu numatomi žemi orlaivių praskridimai ir treniruotės Palangos bei Vilniaus oro uostuose.

Jungtinės Valstijos kovo mėnesį šešiais papildomais naikintuvais sustiprino Baltijos šalių oro policijos misiją. Papildomus naikintuvus taip pat pažadėjo Didžioji Britanija, Prancūzija ir Danija. Anot žiniasklaidos, apie tai netrukus turėtų viešai paskelbti ir Vokietija.

Pasak J.Oleko, trečiadienį Lietuvoje taip pat prasideda oro gynybos bataliono šaudymo pratybos iš priešlėktuvinių sistemų „Stinger“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius