-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltijos valstybių pašonėje – Rusijos pratybos, kuriose 2000 desantininkų ir kitų karių

Apie 2 tūkst. Rusijos desantininkų trečiadienį dalyvauja pratybose šalies vakaruose – Lietuvos, Latvijos ir Estijos pasienyje. Maskvai demonstruojant kaimynams savo karinę galią, apie 500 karių buvo įtraukti į pratybas vakariniame Rusijos Pskovo regione, kuris ribojasi su Estija ir Latvija, agentūrai AFP patvirtino Gynybos ministerijos atstovė spaudai Irina Kruglova.
Rusijos karys Kryme
Rusijos karys / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 NATO Rusija Pratybos

Iš viso Rusijos vakaruose rengiamose pratybose dalyvauja beveik 2 tūkst. desantininkų ir kitų karių.

Ji pridūrė, kad pratybos, kuriose vienu metu dalyvaus per 1,5 tūkst. desantininkų, vyks iki šeštadienio. Pratybų tikslas – užgrobti ir sunaikiniti įsivaizduojamą priešo aerodromą.

Nuo karo Ukrainoje pradžios 2014-ųjų vasarį Rusija intensyviai rengia pratybas Baltijos šalių bei kitų Europos valstybių pašonėje.

Dėl to Baltijos šalyse nuo 2004-ųjų vykdoma NATO oro policijos misija buvo sustiprinta. NATO orlaivius Lietuvoje, Šiauliuose priima Lietuvos karinių oro pajėgų bazė, Estijoje – Amari bazė.

Lietuva, reaguodama į išaugusią Rusijos grėsmę, nuo rudens ketina grąžinti prieš septynerius metus sustabdytą šauktinių kvietimą.

Estija antradienį minėdama Nepriklausomybės dieną surengė karinį paradą Narvos mieste, pasienyje su Rusija, kuriame buvo demonstruojama ir NATO karinė technika.

Praėjusią savaitę NATO karinių pajėgų Europoje vado pavaduotojas, generolas Adrianas Bradshaw  įspėjo, kad Rusija gali bandyti užimti NATO teritoriją. Apie „realaus ir esamo pavojaus“ Baltijos šalims grėsmę prieš savaitę žiniasklaidai užsiminė ir Didžiosios Britanijos gynybos sekretorius Michaelas Fallonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius