-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bataliono „Donbas“ vadas: vietoj 800 asmenų, Ilovaiską šturmavo tik 340

Bataliono „Donbas“ vadas Semenas Semenčenka atskleidė detales, susijusias su Ilovaisko miesto išlaisvinimu iš teroristų kontrolės, rašo naujienų svetainė tsn.ua.
Ukrainos kariai artėja Donecko link
Ukrainos kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Terorizmas Ukraina

Kaip savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ pareiškė S.Semenčenka, pradžioje buvo planuota miestą pulti su 800 karių pajėgomis. Puolimo planas buvo suderintas ir patvirtintas antiteroristinės operacijos (ATO) vadovybės.

Tačiau miesto šturme, skirtingais skaičiavimais, dalyvavo tik 340 karių. Jau pirmąją šturmo dieną jie sugebėjo užimti du trečdalius miesto, o rugpjūčio 19 d. Ilovaiskas buvo visiškai išvaduotas nuo teroristų. Prorusiški smogikai vėliau apšaudė Ukrainos karius ir savanorius iš artilerijos ir tankų. Pats S.Semenčenka buvo smarkiai sužalotas ir nuvežtas į ligoninę.

Kaip teigė bataliono vadas, „Donbas“ pradėjo netekti žmonių tik tada, kuomet pradėjo ginti jau atkovotas teritorijas. Tuomet buvo paprašyta papildomų pajėgų, bet į miestą pradžioje atvyko tik savanorių būriai, kurie buvo aprūpinti karine technika, o vėliau netikėtai atsitraukė užfrontę turėję ginti Ukrainos kariai.

„Ne, manau, kad tokio įsakymo jie neturėjo. Tuomet priešas pradėjo spausti iš Novoazovsko pusės, po to iš Mospino, buvome apsupti. Tuomet gavome paskutinį įsakymą laikytis“, – pasakojo S.Semenčenka.

Ukrainos kariai, net ir neturėdami pakankamai amunicijos, sugebėjo išlaikyti miesto kontrolę. Vėliau jie gavo pranešimą, kad greitai atvyks pastiprinimas. Kuomet priešai sunaikino Ukrainos artileriją, teroristai pradėjo juos apšaudyti iš salvinės ugnies sistemų „Grad“ ir „Uragan“ Galiausiai į pagalbą buvo atsiųsta nacionalinės gvardijos brigada. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius