Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bazinius karinius mokymus baigė dvidešimt trečioji karių laida

Penktadienį Rukloje iškilmingos rikiuotės metu 81 kariui, įvykdžiusiam visus Bazinių karinių mokymų programos reikalavimus, buvo įteikti mokymų baigimo pažymėjimai.
Baziniai kariniai mokymai
Baziniai kariniai mokymai / Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko nuotr.

Kaip rašoma Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko pranešime, mokymus geriausiai baigė jaunesnysis eilinis Nikodemas Kilmonas, jaunesnysis eilinis Adas Kurauskas ir jaunesnysis eilinis Alius Mačėnas – jie buvo apdovanoti Mokomojo pulko vado padėkomis. Tai yra paskutinioji šiais metais Baziniuose kariniuose mokymuose dalyvaujančių karių laida.

Paskutinę mokymų savaitę vyko 20-osios Bazinių karinių mokymų karių laidos baigiamosios lauko taktinės pratybos – paskutinis Bazinių karinių mokymų etapas.

Per pratybas buvo tobulinami ir vertinami karių individualūs įgūdžiai, psichologinis pasiruošimas; instruktoriai stebėjo, kaip kariai reaguoja į pratybų metu susidariusias situacijas, tikrino karių fizinę ištvermę ir motyvaciją.

„Mokymai sėkmingi ir įveikti. Šio kurso karius vertinu gerai, tai stipriai motyvuoti, kryptingai siekiantys tikslo vaikinai ir merginos”, – kalbėjo III mokomosios kuopos vadas vyr. ltn. Deivydas Mažeika.

Baziniai kariniai mokymai vyksta Rukloje (Jonavos r.), Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke, ir trunka 12 savaičių. Mokymų metu kariai mokosi rikiuotės, KAS statutų, medicinos, karo topografijos, inžinerijos, ryšių, šaudybos, susipažįsta su ginklais. Nemažai laiko skiriama fiziniam karių rengimui, taktikai ir praktiniam žinių pritaikymui.

Mokymus vainikuoja trijų parų galutinės lauko pratybos.

Mokymuose dalyvauti gali Lietuvos piliečiai – tiek vaikinai, tiek merginos – nuo 18 iki 38 metų, turintys pagrindinį išsilavinimą ir neteisti už tyčinius nusižengimus.

Atranką į BKM ir priėmimą į PKT vykdo Krašto apsaugos savanorių pajėgų teritoriniai karo prievolės skyriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius