-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

BBC reportažas iš NATO pratybų Lietuvoje: pastaraisiais metais oro erdvės pažeidimų daugėja

Britų visuomeninis transliuotojas BBC trečiadienį skyrė dėmesio Baltijos šalių oro erdvėje vykstančioms NATO karinių oro pajėgų pratyboms. Reportaže teigiama, kad pastaraisiais metais NATO pajėgos fiksuoja vis dažnesnius NATO šalių oro erdvės pažeidimus. Neslepiama, kad čia paskraidyti be leidimo vis mėgina Rusijos lėktuvai.
Nato pratybos
Nato pratybos / Alvydo Januševičiaus nuotr.

„Kiekvieną akimirką, kiekvieną dieną NATO naikintuvai yra budrūs. Tai tik pratybos, bet čia, Lietuvoje, jos tikrai svarbios. Baltijos šalys vis labiau nerimauja dėl savo didžiosios kaimynės Rusijos elgesio“, – teigiama BBC reportaže.

Žurnalistų kalbinamas Lietuvos krašto apsaugos ministras Juozas Olekas situaciją vadina šaltuoju karu. „Manau, kad mes turime būti pasirengę gintis, jei Rusijos agresija tęsis“, – sako jis užsienio žurnalistams.

NATO sąjungininkų oro pajėgų atstovas Stephenas Richardsas pripažįsta, kad pastaruoju metu Baltijos šalių oro erdvės pažeidimų daugėja.

„Mes kasmet stebime pamažu didėjantį aktyvumą, susijusį su Rusijos ambicijomis. Tai nekelia nerimo, bet turime būti tikri, kad esame viskam pasirengę“, – BBC teigė jis.

Dvi dienas truksiančiuose mokymuose, iš kurių reportažą parengė BBC, dalyvauja Baltijos šalių oro erdvėje patruliuojantys JAV karinių oro pajėgų kariai su naikintuvais F-15C, Švedijos karinių oro pajėgų naikintuvai JAS-39 „Gripen“, Lietuvos karinių oro pajėgų transporto lėktuvas C-27J „Spartan“, sraigtasparnis Mi-8, išankstinio perspėjimo ir kontrolės orlaivis AWACS iš Vokietijos bei JAV degalų papildymo ore orlaivis KC-135R.

Visą reportažą galite pamatyti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius