Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brigados „Geležinis Vilkas“ kariai dalyvauja štabų mokymuose Danijoje

Rugsėjo 3–9 dienomis Motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ ir jai priskirtų padalinių štabų kariai dalyvauja Danijos divizijos organizuojamuose padalinių štabų mokymuose „Geltonasis riteris“ (angl. Yellow Knight), kurie vyksta Oksbulio mieste, Danijoje. Mokymuose Danijos divizijai priskirtų padalinių štabų kariai tobulina operacijų planavimo bei taktinių užduočių vykdymo procedūras.
Pratybos Danijoje
Pratybos Danijoje / Kpt. Nerijaus Liutkaus nuotr.
Kpt. Nerijaus Liutkaus nuotr./Pratybos Danijoje
Kpt. Nerijaus Liutkaus nuotr./Pratybos Danijoje

Kaip praneša Krašto apsaugos ministerija, pratybose kartu su kariais iš Danijos, Estijos ir Latvijos dalyvauja daugiau nei devyniasdešimt Lietuvos karių.

„Tai aukšto lygio pratybos, kurių metu mes turime puikią progą praplėsti savo žinias ir tobulinti įgūdžius veikdami kartu su tarptautiniais partneriais. Mokymai leidžia pasitikrinti, ar mes tinkamai suplanavome operacijas Lietuvoje vykusių mokymų metu. Tokios pratybos yra neabejotinai svarbios, nes jos ugdo mūsų karių profesionalumą, o padalinius skatina tobulėti visuose valdymo ir vadovavimo lygiuose“, – apie vykstančias pratybas kalbėjo MPB „Geležinis Vilkas“ vadas pulkininkas Valdemaras Rupšys.

Mokymai „Geltonasis riteris“ vyksta pagal Danijos divizijos kovinio rengimo planą ir yra tęstiniai. Jų metu kariai, reaguodami į pratybų organizatorių modeliuojamas karinių operacijų situacijas, tarptautinėje aplinkoje planuoja naujas ir vykdo jau anksčiau suplanuotas užduotis.

Šiose pratybose padalinių štabai yra treniruojami vykdyti puolamąsias operacijas, kurios buvo suplanuotos šių metų balandį Rukloje (Jonavos r.) vykusių tarptautinių štabų mokymų „Raudonasis riteris 2011“ (angl. „Red Knight 2011“) metu.

Tąkart penkias dienas trukusiose pratybose dalyvavo Danijos divizijos, MPB „Geležinis Vilkas“, Latvijos ir Estijos sausumos pajėgų brigadų štabai. Jie operacijas planavo brigados „Geležinis Vilkas“ teritorijoje įrengtose vadavietėse, o žvalgybą, atsižvelgdami į operacijos sumanymą, vykdė visoje Lietuvos teritorijoje. Jose dalyvavo daugiau nei 400 karių, o pratyboms vadovavo Danijos divizijos vadas generolas majoras Peteris Kühnelis.

Pagrindinis Lietuvos karių dalyvavimo šiuose mokymuose tikslas – tobulinti Brigados vadovybės ir Batalionų štabų karininkų operacijų planavimo ir vykdymo aukštesnio padalinio sudėtyje įgūdžius. Brigados „Geležinis Vilkas” kariai kartu su kitų šalių brigadų štabais jau ir anksčiau yra dalyvavę Danijos divizijos organizuojamuose mokymuose, per kuriuos buvo rengiami skirtingų operacijų planai.

Motorizuotoji pėstininkų brigada „Geležinis Vilkas“ Danijos kariuomenės divizijai buvo priskirta 2006 metais, Lietuvos ir Danijos kariuomenių vadams pasirašius tarpusavio supratimo memorandumą dėl priskyrimo (angl. affiliation).

Priskyrimas - vienos šalies apibrėžtų karinių vienetų gebėjimas pasiekti techninį, doktrininį ir procedūrinį sąveikumą su kitos šalies kariniais vienetais, leidžiantis dalyvauti bendrose operacijose. Priskyrimas numato bendrą abiejų šalių karininkų darbą tarptautiniuose štabuose, bendrus mokymus ir pratybas, siekiant užtikrinti Lietuvos ir Danijos karinių vienetų sąveiką - gebėjimą kartu veikti tarptautinėse operacijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius