-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bulgarijos gynybos ministras: „Darysime viską, kad sumažintume priklausomybę nuo Rusijos“

Bulgarija pasirašė sutartį su Lenkija dėl sovietinių naikintuvų MiG-29 atnaujinimo darbų. Šis žingsnis padės iš Rusijos įtakos besivaduojančiai Bulgarijai sustiprinti savo karines pajėgas, skelbia Lenkijos žiniasklaida.
Nikolajus Nenčevas
Nikolajus Nenčevas / „Twitter“ nuotr.

„Darysime viską, kas įmanoma, kad sumažintume savo gynybos priklausomybę nuo Rusijos“, – po sutarties pasirašymo teigė Bulgarijos gynybos ministras Nikolajus Nenčevas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Naikintuvai „MiG-29“
AFP/„Scanpix“ nuotr./Naikintuvai „MiG-29“

„Bulgarija yra vienintelė NATO valstybė, kurios gynybos sistema 90 procentų priklauso nuo Rusijos (jos technikos ir atnaujinimo darbų). Tai man kelia nerimą. Tokia situacija negali tęstis“, – teigė N.Nenčevas.

Sutartis, pagal kurią Rusija turėjo padėti atnaujinti MiG-29 naikintuvus, baigsis rugsėjo mėnesį.

„Privalome atnaujinti šešis variklius ir ėmėmės visų priemonių, kad sutartis su Lenkija būtų pasirašyta kaip įmanoma greičiau“, – teigė Bulgarijos gynybos ministras, pabrėždamas, kad Lenkijos paslaugos kainuos žymiai pigiau.

Praėjusią savaitę Bulgarija prabilo apie naujų karinių lėktuvų pirkimą, kurie pakeistų sovietinius. Pradėtos derybos su Belgija, Nyderlandais bei Graikija. N.Nenčevo teigimu, Bulgarija žymiai suaktyvino bendrų pratybų su JAV kariais tempą. Šiemet jų įvyks net 70.

2500 JAV karių ir karinio personalo jau dalyvavo pratybose Bulgarijoje ir planuojama, kad dar tiek pat atvyks šiais metais, naujų pratybų metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius