Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bus kuriama vieninga karo mokslo ir technikos biblioteka

Vyriausybė trečiadienį pritarė Krašto apsaugos ministerijos pateiktam Vyriausybės nutarimo projektui, kuriuo siūloma sukurti vieningą krašto apsaugos sistemos biblioteką, kurioje būtų kaupiama informacija karo mokslo, nacionalinio saugumo ir gynybos temomis ir taip pat krašto apsaugai svarbiomis mokslo ir technologijų temomis.
Naujojoje Vilniaus universiteto bibliotekoje
Asociatyvinė iliustracija: biblioteka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šiuo tikslu siūloma sujungti Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos ir Lietuvos technikos bibliotekas, pastarosios  valdytojo teises ir pareigas perduodant Krašto apsaugos ministerijai.

Šiuo metu Karo akademijos biblioteka yra vienintelė biblioteka, kurioje kaupiama specializuota su karyba ir gynybos politika susijusi informacija. Tačiau ši biblioteka nebeatitinka naujojo amžiaus akademinės bibliotekos reikalavimų. Tuo tarpu Technikos bibliotekoje taip pat kaupiama krašto apsaugai aktuali mokslinė techninė informacija.

Sujungus Lietuvos karo akademijos ir Technikos bibliotekų fondus, būtų sukurta vieninga specializuota biblioteka, kurioje būtų kaupiami Lietuvos ir užsienio saugumo gynybos ir pilietinio ugdymo, fizinių mokslų, technikos informacijos ištekliai ir būtų teikiamos tradicinės ir virtualios bibliotekos paslaugos visuomenei.

Studijų ir informacinės aplinkos, kurioje kaupiama informacija, gerinimas sudarytų sąlygas efektyviau panaudoti nacionalinį mokslo potencialą krašto apsaugos reikmėms.

Teikiamam nutarimo projektui įgyvendinti papildomų lėšų neprašoma. Bibliotekų sujungimas ne tik sukurtų modernias sąlygas informacijos ištekliams kaupti ir naudoti, bet ir leistų racionaliau panaudoti valstybės biudžeto lėšas, skiriamas mokslui ir švietimui.

Šiuo metu Lietuvos technikos bibliotekos savininko teisės priklauso Valstybiniam patentų biurui. Lietuvos technikos biblioteka yra specialioji valstybinės reikšmės biblioteka, formuojanti specializuotos mokslinės techninės informacijos fondą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius