Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV skelbia sankcijas Rusijai, tačiau jos netaikomos Vladimirui Putinui

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nepateko į sąrašą, kuriame išvardinti asmenys, kuriems JAV valdžia gali įvesti sankcijas, pranešė ketvirtadienį britų televizijos ir radijo korporacija BBC, remdamasi JAV administracijos atstovu.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tik neįprastos ir nepaprastos aplinkybės galėtų pareikalauti skelbti sankcijas valstybės vadovui, mes nepradėtume tokių priemonių taikymo nuo to“, – sakė vienas JAV pareigūnas.

Jau skelbta, kad Jungtinės Valstijos nusprendė apriboti vizų išdavimą tiems Rusijos ir Ukrainos piliečiams, kurių veiksmai, anot Baltųjų rūmų, kelia grėsmę Ukrainos vientisumui.

„JAV prezidento nurodymu Valstybės departamentas šiandien įveda apribojimus vizoms kai kuriems pareigūnams ir privatiems asmenims“, – sakoma Baltųjų rūmų pranešime.

Tuo tarpu Rusijos URM vadovas Sergejus Lavrovas sakė, kad gavo JAV valstybės sekretoriaus Johno Kerry (Džono Kerio) patikinimą, kad nėra tokio sąrašo, kuriame būtų įrašyti rusų pareigūnai, kuriems JAV nori taikyti sankcijas dėl padėties Ukrainoje; vis dėlto pareiškimai laikytini grasinimais.

„Aš atkreipiau valstybės sekretoriaus dėmesį į tai, kad be pertraukos tęsiasi atmosferos kaitinimas, paskelbta apie kai kuriuos uždarus Rusijos piliečių sąrašus, kuriems bus uždrausta vykti į JAV. Jis patikino, kad tokių sąrašų dar nėra. Yra tik pavedimas, bet tai nekeičia esmės, tai vis tiek grasinimas“, – sakė S.Lavrovas po susitikimo su J.Kerry.

Anot S.Lavrovo, panašūs grasinimai yra sprendimai įšaldyti „didžiojo aštuoneto“ veiklą, įšaldyti NATO ir Rusijos tarybos veiklą.

„Tos struktūros mums reikalingos ne labiau nei mūsų partneriams, ir ne labiau nei pasaulio bendruomenei, kuri labai ir net itin suinteresuota, kad tarp Rusijos ir Vakarų būtų normalus dialogas, be mėginimų skelbti ultimatumus, be mėginimų reikalauti vienašališkai keisti mūsų požiūrį, kurį Ukrainos atveju mūsų prezidentas nuodugniai ir itin aiškiai išdėstė“, – nurodė S.Lavrovas.

„Beje, tas požiūris sulaukė plataus supratimo pasaulyje“, – pabrėžė jis.

Be kita ko, Rusijos UR ministras pažymėjo, kad „informacinį foną sudaro vienašališki pusiau isteriški vertinimai“.

„Aš dar kartą pasakiau Johnui Kerry, kuris, tartum, supranta, kad tai nė kiek nepadeda normaliam darbui“, – nurodė S.Lavrovas.

„Grasinant ultimatumais, grasinant sankcijomis, sąžiningai dirbti negalima“, – pabrėžė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius