-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didėjant įtampai tarp Ispanijos ir D.Britanijos dėl Gibraltaro, britų karo laivai išplaukia į Viduržemio jūrą

Britų karo laivai pirmadienį turi išplaukti į Viduržemio jūrą karinėms pratyboms, kurių metu vienas laivas prisišvartuos Gibraltare – didėjant įtampai tarp Jungtinės Karalystės ir Ispanijos dėl šios britų valdoms teritorijos.
Gibraltaras
Gibraltaras / „Scanpix“ nuotr.

Fregata „HMS Westminster“ išplauks iš Didžiosios Britanijos antradienį ir per savaitę turės atplaukti į Gibraltarą prie pietinio Ispanijos pakraščio. Gynybos ministerija pabrėžia, kad tai – „įprastas“ ir „seniai planuotas“ dislokavimas.

Trys kiti karo laivai – flagmanas „HMS Bulwark“, sraigtasparnius nešantis „HMS Illustrious“ ir fregata „HMS Montrose“, taip pat – šeši aptarnaujantys laivai pirmadienį jau plaukia Viduržemio jūros link dalyvauti pratybose kodiniu pavadinimu „Cougar '13“.

Madridas sutiko leisti „HMS Illustrious“ sustoti karinio jūrų laivyno bazėje Rotoje Pietų Ispanijoje, bet ispanų žiniasklaida planą „HMS Westminster“ sustoti Gibraltare vadina Britanijos siekiu pagąsdinti.

Pirmadienį laikraščiui „The Sun“ britų Europos ministras Davidas Lidingtonas rašė: „Britanija ir Ispanija svarbios viena kitai. Mes esame NATO sąjungininkės, svarbios prekybos partnerės, o milijonai britų kasmet keliauja į Ispaniją“.

„Tačiau mūsų gera draugystė su Ispanija nereiškia, kad žiūrėsime pro pirštus, kai Gibraltaro žmonėms grasinama ar (kai) jie spaudžiami“, – pridūrė D.Lidingtonas.

Ispanija neribotam laikui perleido Gibraltarą Britanijai 1713 metais, bet jau seniai tvirtina, kad jis jai turėtų būti grąžintas. Londonas sako, kad to nedarys, nes to nenori 30 tūkst. Gibraltaro gyventojų, kurie yra tvirtai probritiški.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius