Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas: „Rusijai parodysime, kad Ukrainos trypti negalima“

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas pareiškė, kad jau artimiausiomis dienomis Rusija gali susilaukti sankcijų, jeigu ji toliau nereaguos į Vakarų perspėjimus atsitraukti iš Krymo, skelbia BBC.
Davidas Cameronas
Davidas Cameronas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Brito teigimu, Europos Sąjungos atstovai antradienį susitinka Londone, kurs apsvarstys galimas bausmes – draudimą 18-ai su Vladimiru Putinu siejamų žmonių atvykti į ES šalis ir jų sąskaitų įšaldymą.

D.Cameronas pabrėžė, kad reikia Rusijai parodyti, jog Ukrainos trypti negalima. Rengiamą referendumą dėl Krymo atsiskyrimo jis pavadino neteisėtu ir visišku farsu. 

„Pačios Didžiosios Britanijos saugumui ir klestėjimui kiltų pavojus, jeigu mes leisime tokią situaciją, kai šalys gali pažeidinėti tarptautinę teisę nesulaukdamos pasekmių“, – kalbėjo britų premjeras.

„Ukraina turi pati pasirinkti savo ateitį ir tapti tiltu tarp Rusijos ir Europos. Europoje pastaruosius 70 metų bandėme išlaikyti taiką ir iš istorijos žinome, kad, nusisukus nuo mindomos šalies, problemos bėgant laikui tik kaupiasi“, – pareiškė D.Cameronas.

Sekmadienį britų užsienio reikalų sekretorius Williamas Hague‘as sakė, kad Rusijos įsiveržimas į Krymą yra „rimtas apsiskaičiavimas“ ir Maskvos gali laukti didelės pasekmės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius